Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden drinken recordhoeveelheid bier tijdens kampioensduel

Tijdens de kampioenswedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen (5-0) werd een recordaantal biertjes getapt! Hoeveel vraag je? Nou, dik over de 50.000 liter stroomde door de bierleidingen van de Johan Cruijff Arena. Allemaal op weg naar jullie bekers!

13 mei 2022 - 11:35
Bier 1200
Het was bij vlagen glad op de trappen, dus hier is voorzichtigheid geboden! © De Brouwer

Zo zijn er een ruime 65.000 grote bekers bier (650 cc) getapt. Is dat aantal dan zo speciaal? Navraag leert van wel. Oh jazeker! Het vorige bierdrinkrecord stond nog op de avond van Borussia Dortmund-thuis (4-0). Toen werden ongeveer 50.000 grote bekers gevuld met gerstenat. Het verschil is dus groot. Ondanks dat men erop was voorbereid, was de verrassing groot.

Wij vragen ons af of Dusan Tadic meteen na het eindsignaal ook aan de tap hing, want de aanvoerder brulde heerlijk als een maniakale gek in de microfoon. Hij begon rustig, maar ging erna volledig los. En wij op de tribune ook. Bij de cateringafdeling van de Arena was men gelukkig uitstekend voorbereid op het supportersverlangen naar pils.

Op het parkeerdek van het stadion stonden tijdens de wedstrijd vier Heineken-tankwagens paraat met ruim 40.000 liter bier, bovenop de al aanwezige 30.000 liter in de tanks. Het bleek keihard nodig. Negentig minuten lang vulden zij bij op alle plekken waar dat nodig was. Achter de schermen dus een hele logistieke operatie om bier in jouw beker te krijgen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >