Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind krijgt ondanks ‘moeilijke tijden met fans’ kippenvel van steun

Daley Blind veroverde woensdag zijn zevende landstitel met Ajax. Alleen Johan Cruijff en Sjaak Swart behaalden er meer. Het maakt Daley een échte, ondanks zijn soms ingewikkelde relatie met de supporters.

12 mei 2022 - 11:16
Daleykampioen800
Een kusje voor de schaal. © AFC Ajax

Toezingen, uitfluiten, vreugde en verdriet. Blind maakte het allemaal mee bij Ajax. De verdediger werd met zijn cluppie kampioen in 2011, 2012, 2013 en 2014. In de vier jaar dat hij bij Manchester United speelde, werd Ajax steevast tweede. Tot het moment dat hij weer terugkeerde… 

Blind voegde sinds 2019 nog maar eens drie schalen aan zijn palmares toe. Kortom, als Daley in het wit-rood-wit speelt, eindigen de Ajacieden bovenaan. “Er is er ook nog titel van mij afgesnoept,” zo knipoogt Blind naar de nummer één positie in het afgebroken coronajaar. “Het is een mooie statistiek. Ik hoop dat ik dit kan voortzetten zolang ik hier ben.” 

Op het moment dat de verdediger verder wil gaan met zijn verhaal, klinkt er gezang vanaf de tribunes. ‘Daley Blind, wie kent ‘m niet? Daley Blind, Daley Blind is een echte Ajacied!’ Het is een mooi moment. Hij stopt even met het interview, om de supporters te bedanken.

Aanbevolen
Emotionele Mazraoui wil dat supporters weten dat hij van ze houdt

“De fans en ik hebben soms moeilijke tijden,” zo vervolgt Blind. Hij zegt het met een lach op zijn gezicht, wetende dat het eigenlijk nooit anders is geweest. “Maar dat is nu niet belangrijk. Dit is geweldig. Het geeft mij kippenvel, elke keer weer. Dat waardeer ik enorm.” 

Terug naar de landstitel. Het moest uit de tenen komen, maar de schaal is binnen. Blind kijkt terug op een bewogen jaar. “We hebben het laatste halfjaar moeilijke wedstrijden gehad, maar je kan nooit van deze ploeg zeggen dat we hebben opgegeven. We zijn altijd blijven knokken en dat betaalt zich uit. Daarom ben ik trots op deze ploeg en dit seizoen.”

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >