Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Emotionele Mazraoui wil dat supporters weten dat hij van ze houdt

Noussair Mazraoui gaat Ajax na twaalf jaar verlaten. De rechtsback bevestigde woensdag dat hij zijn carrière voortzet bij Bayern München, maar niet voordat hij mooie woorden sprak over zijn club, de supporters en het afscheid in de Johan Cruijff Arena.

12 mei 2022 - 10:21
Mazraouiafscheid800
Het ga je goed, Nous! © Pro Shots

Mazraoui heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij na dit seizoen een deurtje verder wilde kijken. Hij besloot daarom zijn contract niet te verlengen. Na twaalf jaar Ajax was het tijd voor een nieuwe stap. 

Die nieuwe stap zet hij in München, waar hij samen met Ryan Gravenberch bij Bayern gaat voetballen. De technisch directeur van de Duitse topclub bevestigde het nieuws al eerder op de dag, waarna Nous zelf ook erkende dat alles in kannen en kruiken is.

Zodoende heeft Mazraoui zijn laatste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena gespeeld. Dat leefde niet alleen bij hem zelf, maar ook bij de supporters in het stadion. Op het moment dat de verdediger werd gewisseld, kletterde een warm applaus van de tribune.

Aanbevolen
Ajacied van het Jaar Martínez dolblij met erkenning supporters

“Ik had niet verwacht dat ik een staande ovatie zou krijgen. Dat maakt het nog mooier,” vertelt Mazraoui na afloop voor de camera van NOS. “Ik werd ook emotioneel. Iedereen voelde het. Ik voelde het. Het was geweldig.”

Het valt Mazraoui zwaar om Ajax na lange tijd te verlaten, maar het gevoel van trots overheerst. “Het maakt mij trots dat ik deze club veel heb gegeven. De club heeft mij ook veel gegeven, vooral de supporters. Ik ben er trots op dat Ajax een groot deel van mijn leven is en altijd blijft.” 

Tot slot wil hij graag nog wat kwijt aan de supporters. “Ik houd van jullie allemaal.” Wij ook van jou, Nous. Het ga je goed.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >