Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajaxvariant op ‘Wie is het’: Wie is fit?

Ken je het gezelschapsspel ‘Wie is het’ nog? Je moest daarmee op zoek naar de geheime figuur van je tegenstander. Ik speelde het spel woensdag nog. Bij elk bordje dat ik omklapte, moest ik aan Ajax denken…

05 mei 2022 - 12:09
Wie Is Fit 1200
Hoe fit is Álvarez eigenlijk? © AFC Ajax

Nee, maar echt. Je kunt inmiddels een Ajaxvariant met de naam ‘Wie is fit?’ maken. Door slimme vragen te stellen, blijven de wedstrijdfitte spelers fier overeind staan. Dusan Tadic en Daley Blind zijn vast de ‘last men standing’. Zij misten dit seizoen nog geen enkele eredivisiewedstrijd.

Bij het originele spel moest je op zoek naar kleurrijke types als Bill, Alfred en Claire, maar nu is het vooral een zoektocht naar spelers die in staat zijn de titelstrijd tot een goed einde te brengen. Dat blijkt lastig als je ‘Wie is fit’ eenmaal speelt. De crux is dat je de juiste vragen stelt.

“Kan hij keepen?” Tja, daar ga je dus al. Het bordje van Remko Pasveer – die echt een uitstekend hoofd heeft voor dit spel – wordt genadeloos omlaag geklapt. Die van Andre Onana lag al omlaag, nog voor het spel überhaupt was begonnen. Maarten Stekelenburg staat gelukkig nog. Dat geldt ook voor Jay Gorter.

‘Heeft die van jou een enkelblessure?’ PATS! Antony plat op z’n snufferd.

“Is hij in staat te verdedigen?” Ja, oké. KLAP, KLAP, KLAP… Daar gaan Perr Schuurs, Sean Klaiber en Lisandro Martínez. Van laatstgenoemde breekt het bordje zelfs keihard af. Ellende. Dit valt niet meer te lijmen. Het plankje met Noussair Mazraoui piept en kraakt ook behoorlijk. Klettert-ie om of blijft-ie staan? Het is sowieso een ietwat instabiel bordje dit seizoen…

“Heeft die van jou een enkelblessure?” PATS! Antony plat op z’n snufferd. Daar had hij Tadic ditmaal niet voor nodig. We speuren verder en de wijsvinger gaat voorbij aan Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Nico Tagliafico. Dan komt Ryan Gravenberch voorbij. KLAP! Weer keihard omver.

“Kan die van jou op de rechterflank uit de voeten?” De vinger blijft achter het plankje van Steven Berghuis hangen. Een succes is het op die plek vooralsnog niet. De aanvaller kampt bovendien met fysieke klachten. Het spelletje heet echter ‘Wie is fit’, dus het bordje gaat toch om. Kan altijd weer overeind worden getrokken. Soms moet je de spelregels een beetje oprekken.

In gedachte zie ik hoe Erik ten Hag met een grote frons in het voorhoofd kijkt naar het spelbord met omgevallen spelers. Een slagveld van heb ik jou daar. Zij die er nog staan, moeten de titel veiligstellen. De trainer krijgt dé vraag der vragen: “Wordt Ajax kampioen?”

Hij laat glimlachend zijn kaartje zien. Het is er eentje met de schaal.

Aanbevolen
Ten Hags elf: hoe bestrijd jij AZ nu de ziekenboeg steeds voller wordt?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >