Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe bestrijd jij AZ nu de ziekenboeg steeds voller wordt?

De spanning loopt op, net als het aantal blessuregevallen in de selectie van Erik ten Hag. Daar worden we niet vrolijk van, met AZ-uit voor de boeg. De apotheose van het seizoen is in aantocht en wij zijn benieuwd hoe jij Ajax in Alkmaar het veld instuurt.

05 mei 2022 - 12:05
THE Azaja 1200
Hoe zet jij de poppetjes neer tegen AZ? © Pro Shots

Zucht… Het lijstje met afwezige spelers wordt steeds langer. Ten Hag kan de laatste drie competitieduels definitief niet meer beschikken over Antony, Lisandro Martínez en Perr Schuurs. Deze week raakte ook Ryan Gravenberch op de training nog geblesseerd, waardoor het voor de middenvelder eveneens einde seizoen is. Kortom, er moet weer worden gepuzzeld.

Dat is niet ideaal, met de lastige uitwedstrijd tegen AZ op het programma. Winnen is het enige dat zondag telt. De vier punten voorsprong op PSV moeten worden verdedigd, zodat de schaal omhoog kan worden gehouden. Hoe zet jij de poppetjes neer om die klus te klaren?

Houd je vast aan het nieuwe 4-4-2-systeem dat Ten Hag introduceerde tegen PEC Zwolle of val je terug op de vertrouwde 4-3-3-formatie? Een interessante discussie, waarover de meningen zijn verdeeld. En dan hebben we het nog niet gehad over de personele invulling.

Aanbevolen
Ajaxvariant op ‘Wie is het’: Wie is fit?

Posteer je Daley Blind op de plek van Martínez, waardoor er een plekje voor Nico Tagliafico op linksback vrijkomt? Veel andere smaken blijven er waarschijnlijk niet over. Of je moet terugvallen op spelers uit Jong Ajax. Zo deed Youri Regeer het tegen PEC alleraardigst, al is de verwachting dat Noussair Mazraoui dit seizoen nog terugkeert.

Dan de vraag hoe je de twee voorste linies invult. Is Steven Berghuis je ideale ‘tien’ of laat je hem toch spelen vanaf de rechtsbuitenpositie? Kies je op het middenveld voor Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus of zelfs Mo Ihattaren?

Op die vragen willen wij het antwoord graag weten. Hoe het werkt? Open de Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met AZ en leef je uit!

Deel jouw opstelling op socials, voorzien van #tenhagself. Dan hebben wij weer iets om over te discussiëren. Vinden we leuk. Succes!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >