Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘We verliezen samen en niet door één persoon’

Dusan Tadic was na afloop van Ajax - Benfica (0-1) vanzelfsprekend uitermate bedroefd. Hij zag zijn ploeg domineren, maar daar uiteindelijk niks voor kopen. Ajax ligt uit de Champions League en nu is het zaak om de boel bijeen te houden.

16 maart 2022 - 09:23
Tadic 1200
Tadic wil de boel bijeen houden na de pijnlijke eliminatie. © Pro Shots

“Ik ben altijd boos na zo’n verliespartij, maar we moeten als team samen blijven optrekken,” sprak de captain in de perskamer van de Johan Cruijff Arena. “We moeten nog steeds de kampioensschaal en de KNVB-beker pakken. Dat is onze taak.”

Om die reden nam de aanvoerder zijn keeper in bescherming. Andre Onana ging niet vrijuit bij de enige treffer van de avond. De doelman spoedde zich na het laatste fluitsignaal snel en schuldbewust naar binnen. Tadic: “Andre bood zijn excuses aan in de kleedkamer. Ik heb hem gezegd dat we samen verliezen. Niet alleen door hem. Soms doe je goede dingen, soms niet. We zijn samen. We zijn een ploeg.”

“We moeten nu vooral samen optrekken om toch nog twee prijzen te pakken. Er komen nog hele belangrijke wedstrijden aan,” aldus Tadic, die weet dat een nieuwe teleurstelling zondag tegen Feyenoord geen optie is. De frustratie over het verloop van het duel met Benfica was groot bij de aanvoerder.

Aanbevolen
Ten Hag over CL-uitschakeling, fatale tegengoal én restant seizoen

“We waren vandaag de betere ploeg. Benfica heeft eigenlijk geen kans gehad… Op die vrije trap na dan, waar ze uit scoren. Misschien was het anders gelopen als het ons was gelukt te scoren voor rust. We wilden deze wedstrijd domineren en dat hebben we gedaan, maar ja, dan dat ene moment… Ongelooflijk.”

“Je weet in Europa dat je scherp moet zijn op counters en dode spelmomenten,” gaat Tadic verder. “We haalden er twee Portugese counters goed uit, maar vanuit een dood spelmoment bij die vrije trap is het dan toch raak. Ik denk inderdaad dat het geen vrije trap was, maar daar heb je nu niks aan.”

“Het was een hele frustrerende avond. We domineerden de hele wedstrijd en deden alles om te winnen. De eerste helft was goed en we kregen een aantal kansen. Ons spel was heel dynamisch en we hadden veel balbezit, maar na rust was het minder en creëerden we niet heel veel meer.”

Hoe dat kan? Tadic weet het ook niet helemaal. Met vermoeidheid had het volgens hem in elk geval niks te maken. “Nee, wij zijn fit genoeg. Wellicht waren we te gehaast in de tweede helft, omdat scoren voor rust niet lukte. We namen niet meer helemaal de juiste beslissingen en waren te gehaast op zoek naar die goal. Toch hadden we de wedstrijd onder controle, maar Benfica kreeg één kans en die was raak.”

Aanbevolen
Vertonghen laat Blind na pijnlijke eliminatie maar even met rust

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >