Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic, Gravenberch en Tagliafico krijgen lof toegezwaaid van Ten Hag

Met de seizoensapotheose in aantocht, is het belangrijk dat iedereen zijn beste niveau aantikt. De uitschakeling in de Champions League deed pijn, maar Erik ten Hag ziet dat zijn spelers de juiste reactie geven.

25 maart 2022 - 21:53
Gravenberch Tadic 1200
Deze Ajacieden kunnen op complimenten rekenen. © Pro Shots

Zoals zo vaak dit seizoen eiste Dusan Tadic in de klassieker een hoofdrol voor zich op. Daarmee deed hij zijn rol als aanvoerder eer aan. Niet alleen zijn doelpunt was belangrijk, maar ook de manier waarop hij in de wedstrijd zat. “Tadic is vaak de energiebron van het team,” is Ten Hag lovend op het digitale thuis van de club. “Hij weet wanneer hij dingen van zijn omgeving moet eisen en hij weet ook de ploeg bij elkaar te houden.”

Die leidende rol hoeft de Serviër overigens niet in zijn eentje te vervullen. “Maar hij gaat daarin wel voorop,” aldus Ten Hag. “Tegen Feyenoord hielp hij het team over het dode punt. Eerst met zijn voorzet op Brobbey en daarna met zijn weergaloze goal. Hij liet zijn individuele kwaliteiten zien, waarmee hij het verschil maakt.”

Tadic is niet de enige Ajacied waar Ten Hag vol lof over spreek. De hoofdtrainer ziet ook dat Ryan Gravenberch zijn goede vorm heeft hervonden. “Hij heeft de juiste curve weer te pakken,” beaamt de oefenmeester. “Je ziet wel vaker bij jonge spelers dat het lastig is die stabiliteit vast te houden. Ryan heeft dat in de afgelopen twee jaar lange perioden gekund, maar in het najaar speelde hij ook enkele mindere wedstrijden.”

“Het mooie is dat hij dat zelf ook onderkende,” vervolgt Ten Hag. “Vanaf januari is hij de weg omhoog weer ingeslagen. Hij speelt uitstekend en is ontzettend belangrijk voor dit Ajax, want hij kan het middenveld domineren.”

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Nu moet je laten zien wat de kracht van Ajax is’

Voor een trainer is het fijn om te constateren dat ook zijn wisselspelers het verschil kunnen maken. In de klassieker hadden invallers als Davy Klaassen en Brian Brobbey ook hun aandeel, maar vooral de rol van Nico Tagliafico sprong in het oog. Ook bij Ten Hag.

“Ik kan daar geweldig van genieten,” glundert de coach. “Wij zijn niet met z’n elven, maar hebben ook een kleedkamer. Op het moment dat we andere jongens nodig hebben, moeten ze er staan. Daarnaast is er natuurlijk een interne competitie. Iedereen wil zichzelf bewijzen. Die drang laat Nico iedere keer weer zien. Tijdens elke training en op ieder moment dat de ploeg hem nodig heeft. Dan staat hij er. Als je zo bepalend bent, is dat een geweldige prestatie.”

Na de interlandbreak wacht voor Ajax het altijd lastige uitduel met FC Groningen. Ten Hag weet dat zijn ploeg er dan weer moet staan. “We zijn nu vooral bezig met het voorbereiden op de komende weken. Hoe vliegen we het aan? De voorbereiding op Groningen-uit is heel kort. Veel spelers komen op vrijdag pas terug en dan hebben we 24 uur om de ploeg klaar te stomen. Dan moeten we ready zijn om de strijd met Groningen aan te gaan.”

De vraag is hoe de uitgevlogen internationals er op dat moment voor staan. Een jetlag werkt immers niet bevorderlijk. Jurriën Timber keerde deze week al met klachten terug, terwijl Lisandro Martínez geblesseerd in Amsterdam achterbleef. “Hij is hier gebleven om aan zijn herstel te werken. We werken richting Groningen, maar ik kan het perspectief nu nog niet schetsen.”

Wel benadrukt Ten Hag dat hij ontiegelijk veel zin heeft in de beslissende weken van het seizoen. De weken waarin de prijzen worden verdeeld. “Dat is het mooiste wat er is, iedere week een finale spelen. Het geeft zoveel energie. Het is uitdagend om daar alles voor te geven. Om daarvoor te strijden en diep in je vermogens te gaan, want je weet wat er aan het eind ligt.”

Aanbevolen
Unieke beelden: Eriksen als jeugdspeler in actie op weg naar Ajax 1

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >