Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Eriksen als jeugdspeler in actie op weg naar Ajax 1

Christian Eriksen (30) maakt zaterdag tegen Nederland mogelijk zijn rentree in het Deense nationale elftal. In de Johan Cruijff Arena, die hij zo goed kent. In de stad waar zijn carrière ooit een vlucht nam en hij indruk maakte op de velden van De Toekomst.

25 maart 2022 - 09:58

Eriksen is voor het eerst sinds zijn hartstilstand opgeroepen voor de nationale ploeg. Hij voetbalt inmiddels met een defibrillator bij zijn nieuwe club Brentford FC. Mocht hij speelminuten krijgen in Amsterdam, dan verwachten we een warm welkom van de toeschouwers in de Johan Cruijff Arena.

Het is alweer lang geleden dat we Eriksen voor het eerst in Amsterdam konden bewonderen. Eerst nog in de betrekkelijke schaduw van De Toekomst, waar hij in 2008 in de B1 begon. Al snel haalde A1-trainer Frank de Boer hem naar zijn jeugdploeg. Op YouTube kwamen we doelpunten en acties van de toen nog piepjonge Deen tegen. Beelden die je wellicht nooit eerder zag.

Aanbevolen
Unieke beelden: Van Gaals Ajax tegen Cruijffs FC Barcelona

De kwaliteit van de video hierboven is niet geweldig, maar dat was het talent van Eriksen natuurlijk wel. Hij kwam bovendrijven. Toenmalig trainer Martin Jol zei in 2010 over de jongeling: “Binnen nu en twee jaar is Eriksen óf goed, óf heel goed óf een heel grote.”

Bij Ajax mocht Eriksen driemaal achtereen (2010/2011, 2011/2012 en 2012/2013) de kampioensschaal liften en één keer de KNVB-beker. Ook veroverde hij een Johan Cruijffschaal in Amsterdam. Een mooie transfer naar Tottenham Hotspur zou volgen. Maar het begon allemaal in de schaduw van de Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >