Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Van Gaals Ajax tegen Cruijffs FC Barcelona

In onze speurtocht naar unieke beelden nemen we je mee terug naar het Olympisch Stadion. Om precies te zijn naar de wedstrijd tussen het Ajax van Louis van Gaal en het FC Barcelona van Johan Cruijff. Een wellicht vergeten oefenpot die in augustus 1993 werd gespeeld.

06 augustus 2020 - 15:29

Vergeten of niet, gelukkig is daar YouTube. Een heerlijke vergaarbak waar je prima terecht kunt voor beelden van weleer. Zo ook dus voor dit oefentreffen, onderdeel van de Open Dag van Ajax die eerder die dag plaatsvond. De tribunes van het Olympisch Stadion stroomden vol.

En terecht, want de sparringpartner van Ajax loog er natuurlijk niet om. De ploeg van Cruijff trad aan met wereldsterren als Romario, Michael Laudrup, Hristo Stoichkov en Ronald Koeman. Die tijd dus! Maar dat niet alleen, want ook Frank Rijkaard was een goede reden te komen kijken.

Rijkaard was net teruggekeerd bij Ajax na zijn avonturen in Milaan en de verwachtingen waren logischerwijs hooggespannen. Wie ook nieuw was? Finidi George! Een voor velen toen nog onbekende vleugelflitser uit Nigeria, maar al snel zou hij een topaanwinst blijken.

Daar was die dag in 1993 nog niet veel van te zien. Het was allemaal nog een tikje onwennig. Barcelona was echt nog effe een maatje te groot. De ploeg won met 2-4 van Van Gaal en zijn manschappen. 

De flitsende momenten van Edgar Davids en Ronald de Boer wogen niet op tegen de Catalaanse productie, waarin Romario met twee doelpunten een aanzienlijk aandeel had. De beelden zijn, ondanks de nederlaag, hartstikke leuk om terug te kijken.

Zeker omdat we weten hoe Ajax er twee jaar later voor zou staan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >