Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar vindt het te vroeg om over opvolger Overmars te praten

Met het onvermijdelijke vertrek van Marc Overmars moet Ajax in ieder geval tijdelijk verder zonder technisch directeur. Op de langere termijn gaat Edwin van der Sar op zoek naar een vervanger, maar hij vindt het nu nog te vroeg om daarover na te denken.

13 februari 2022 - 19:40
Sarvervanger800
De aandacht van Sar gaat vooral uit naar de betrokkenen. © Pro Shots

Van der Sar schoof vlak voor aanvang van Ajax - FC Twente (5-0) aan bij een groepje vaste schrijvende media, waaronder Ajax Life. Daar deed hij voor het eerst zijn verhaal sinds het vertrek van Overmars. Het ging over de aanloop naar de beslissing, de radiostilte vanuit zijn kant en over een opvolger.

Over laatstgenoemde kon de algemeen directeur weinig kwijt. Van der Sar vindt het te vroeg om nu al te praten over een vervanger. Waar de voormalig doelman wel duidelijk in was, is dat hij de functie van Overmars in ieder geval niet gaat invullen, al zwakte hij dat antwoord later weer af.

“Ik ga het niet doen,” zo stelde Van der Sar eerst stellig, gevolgd door: “Dat zeg ik misschien iets te snel, maar de afgelopen dagen zijn echt een rollercoaster geweest met de mensen die ik moest informeren. Ik heb met partners en sponsoren gesproken, maar ook met Erik ten Hag en de voetbalmensen die op De Toekomst werken.”

Aanbevolen
Van der Sar over radiostilte: ‘Mijn prioriteit ligt bij de organisatie’

Zonder te veel uit te willen weiden over de prestaties die Overmars voor de club leverde, geeft Van der Sar wel toe dat er een gat is ontstaan op de functie van technisch directeur. “De kennis, kwaliteiten en contacten zijn wel dingen die lastig zijn om op te vangen, maar mijn gedachten gaan vooral uit naar de collega’s die dit hebben meegemaakt.”

“We komen op een later moment wel op terug op het voetbal,” vervolgt Van der Sar. “Die stap hopen we de komende weken te nemen. Soms word je met uitspraken om de oren geslagen dat voetbal leidend is. Dat is niet gek in een voetbalbedrijf, maar het betekent ook dat je voor een gezond sport- en werkklimaat moet zorgen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >