Heitinga ziet ‘ongelofelijk goed’ Jong Ajax ondanks nederlaag

Waar Jong Ajax de stijgende lijn te pakken leek te hebben, daar zit het nu in de hoek waar de klappen vallen. Op bezoek bij FC Emmen werd voor de derde keer op rij verloren (1-2). Toch speelden de talenten een van hun betere wedstrijden, zo zag ook trainer John Heitinga.

26 februari 2022 - 09:25
Emmjaj800
Llansana kan de voorsprong voor Emmen net niet voorkomen. © Pro Shots

Het duel met FC Emmen was er eentje waar Jong Ajax goede zaken had kunnen doen. De beloftenploeg was iets weggezakt op de ranglijst, maar had bij een overwinning op de Rood-Witten weer een stap omhoog kunnen maken. Die vlieger ging helaas niet op, terwijl Jong Ajax zeker niet de mindere ploeg was.

De aanwezige supporters op De Oude Meerdijk kwamen soms ogen te kort. De kansen werden door beide ploegen aaneengeregen, maar de openingstreffer bleef uit. Vooral de keepers onderscheidden zich, die volgens Heitinga wel magneten in hun handschoenen leken te hebben.

Toch wist Sontje Hansen vlak voor het rustsignaal de score te openen, nadat geklungel op het middenveld keihard werd afgestraft. Diezelfde Hansen had zijn ploeg na rust op 0-2 kunnen schieten, maar ditmaal ging zijn poging voorlangs. Ondertussen trok FC Emmen de wedstrijd steeds meer naar zich toe.

Aanbevolen
Aanvullende informatie kaartverkoop Ajax - Benfica

De thuisploeg zat er bovenop bij de beloften. Daartegen bleken de jonkies uiteindelijk niet bestand. Reda Kharchouch draaide het duel binnen tien minuten om in het voordeel van FC Emmen. Jong Ajax liet de koppies ook na de 2-1 niet hangen, maar moest over de gehele wedstrijd toch zijn meerdere erkennen.

Heitinga kijkt ondanks de nederlaag met een goed gevoel terug op het duel. “Alleen het resultaat is klote,” zo stelt de trainer voor de camera van ESPN. “Het verhaal van deze wedstrijd is dat ik een ongelofelijk goed Jong Ajax heb gezien, met name de eerste helft. In de tweede helft loop je tegen powerplay aan en geef je twee onnodige goals weg.”

Zo komt Jong Ajax toch weer een stukje volwassenheid te kort om een duel eerder te beslissen, maar dat hoort nu eenmaal bij een ontwikkelingsploeg. Heitinga is hoe dan ook trots op zijn jongens. “We hebben in ieder geval reclame gemaakt voor Jong Ajax.”

Check onze podcast over awayday naar Lissabon en Go Ahead-uit!