Daramy belangrijk voor Jong Ajax met treffer en assist op ‘Edje’

Voor eigen publiek won Jong Ajax vrijdagavond met 2-1 van Jong AZ. Mohamed Daramy stond in de startopstelling en liet zich in positieve zin gelden op het hoofdveld van sportpark De Toekomst.

05 februari 2022 - 04:34
Daramy 1200
Daramy gaf een fijn teken van leven op De Toekomst. © Pro Shots

Dat de ploeg van John Heitinga won en beslag legde op de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie is mooi, maar wij werden vooral gelukkig van supporters op de tribune. Want ze waren er weer. Eindelijk. Zij zagen Daramy de score al na zes minuten openen. De Deense aanvaller was er als de kippen bij om een rebound over de doellijn te werken, nadat Kristian Hlynsson op de lat had geschoten.

Daramy had het bij vlagen – samen met Naci Ünüvar – aardig op zijn heupen en dat was fijn om te zien, want makkelijk heeft de vleugelspeler het vooralsnog niet in Amsterdam. De bezoekers uit Alkmaar kwamen er sowieso amper aan te pas en het was gek dat Jong Ajax het net voor rust niet vaker vond. Ja, Hlynsson een keertje, maar die treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.

Aanbevolen
Ten Hag hoopt dat Ihattaren in alle rust kan werken aan terugkeer

Ook na rust hadden de Jong Ajacieden het betere van het spel, maar moest doelman Jay Gorter uit het niets handelend optreden. Daarmee voorkwam hij op uitstekende wijze de gelijkmaker. De tweede Amsterdamse treffer zou toch volgen. De watervlugge Daramy werd weggestuurd op links en gaf voor. Jong AZ-verdediger Wout Goes liep tegen die voorzet aan en versloeg daarmee zijn eigen keeper. Doelpunt ‘Edje’ en een soort van assist voor Daramy.

De ploeg uit Alkmaar kwam nog wel terug tot 2-1. Gorter was volstrekt kansloos op een werkelijk schitterende vrije trap van Bram Franken. De punten bleven echter achter op De Toekomst. De supporters niet. Zij keerden tevreden huiswaarts na eindelijk weer een avondje Jong Ajax live te hebben meegemaakt vanaf de Bob Haarms tribune.

Check onze podcast over situatie Tagliafico en Heracles-thuis!