Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax niet stuurloos, maar Ten Hag mist Overmars iedere dag

Nu het nieuws over het plotselinge vertrek van Marc Overmars enigszins is ingedaald, wordt er volop gespeculeerd over diens opvolging. Het spoedig aanstellen van een nieuwe directeur voetbalzaken is vanzelfsprekend wenselijk, maar Erik ten Hag benadrukt dat Ajax momenteel niet stuurloos is.

Door Jordy Haak
20 februari 2022 - 12:49
Ten Hag Marc 1200
Ten Hag mist Overmars zowel persoonlijk als functioneel. © AFC Ajax

“We kunnen het aan met de technische staf, het management en de directie,” geeft de trainer aan op de persconferentie na afloop van het gewonnen duel met Willem II (0-1). “Maar ik mis Marc natuurlijk wel. Als persoon mis ik hem elke dag, maar zeker ook functioneel. Daar moeten wij mee omgaan.”

Ten Hag en Overmars vormden een sterke eenheid bij Ajax en de trainer is er dan ook eerlijk over dat hij nog regelmatig contact heeft met zijn voormalige kompaan. “Ik heb zeker nog veel contact met hem. We appen regelmatig en we spreken elkaar ook af en toe. Dat is ook logisch, want je kunt zo’n band niet in één keer doorsnijden. Marc is betrokken, hij is de regisseur van dit team.”

Aanbevolen
Ten Hag over hevige concurrentiestrijd: ‘Iedereen moet zijn rol accepteren’

Met Overmars is een belangrijke kracht uit het directieteam van Ajax vertrokken. Zeker met het oog op de aankomende transferzomer. Contracten moeten worden verlengd, spelers moeten worden verkocht en nieuwe pareltjes worden aangetrokken. Kortom, er ligt een hoop werk op de burelen van de Johan Cruijff Arena. Komt Ajax daarmee niet in de problemen?

“Wij weten welke richting we met alle spelers uit willen. Dat hebben we samen bepaald. De acties die in gang zijn gezet, daar wordt nu een vervolg aan gegeven,” laat Ten Hag desgevraagd weten.

Op de vraag of zijn telefoon niet roodgloeiend staat, nu Overmars de onderhandelingen niet meer kan voeren, antwoordt Ten Hag met een knipoog. “De zaakwaarnemers hebben denk ik weinig te klagen, want ik heb ze nog niet gehoord.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >