Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar doet beroep op ‘cruciale steun’ supporters in 2023

Algemeen directeur Edwin van der Sar wenst Ajaxsupporters en hun dierbaren hele fijne dagen en een gezond en gelukkig 2023. Hij deed dit in een mail naar seizoenkaarthouders.

23 december 2022 - 11:13
Sar 1200
Steun is belangrijk, zeker als het even wat minder gaat. © De Brouwer

Sar begint zijn mail met het bedanken van de seizoenkaarthouders. Dank voor de steun in het jaar dat achter ons ligt. “Het was om uiteenlopende redenen een bewogen Ajaxjaar. Zowel op als buiten het veld kenden we hoogte- en dieptepunten,” schrijft de directeur.

Natuurlijk benoemt hij de 36ste landstitel als geweldig hoogtepunt in 2022. Ajax werd voor de vierde keer op rij eerste. Tegenover het binnen harken van de titel staat het vertrek van vele spelers. Ook dat punt stipt Sar aan.

“De ontwikkeling en onze sportieve resultaten zorgen ervoor dat Ajacieden volgende carrièrestappen kunnen en willen maken. Elk vertrek betreuren we, maar we gunnen vertrekkende Ajacieden ook succes. Het vervulde ons dan ook met trots dat twee van de spelers die deze zomer vertrokken – Nico Tagliafico en Lisandro Martínez – wereldkampioen werden.”

Aanbevolen
Flop in 2022: zwemmen zonder diploma na vertrek Overmars

“Het vertrek van spelers is iets van alle tijden. En spelers uit eigen jeugd en nieuwe spelers vingen al vaker het vertrek van grote namen op. Ik heb er vertrouwen in dat dit ook nu weer gaat gebeuren,” klinkt Sar hoopvol, terwijl hij ook meteen een beroep doet op supporters.

“We strijden nog op drie fronten. We willen kampioen worden en de beker winnen. En zo ver mogelijk komen in Europa. Jullie support is daarbij cruciaal. Vanaf het moment dat de Johan Cruijff Arena weer vol was, zag je de kracht van jullie steun.”

“Het helpt spelers,” vervolgt Sar. “Ook als het even minder gaat. En het doet ons allemaal beseffen waarvoor en voor wie we het allemaal doen. Jullie maken – als onze trouwe fans – onze club.”

Aanbevolen
Top in 2022: roodgloeiende bordesscène met de schaal

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >