Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Top in 2022: roodgloeiende bordesscène met de schaal

Kalenderjaar 2022 was er eentje met pieken en dalen voor ons aller Ajax. We beleefden geweldige momenten, maar er was ook veel chagrijn. Via tops en flops blikken we nog één keertje terug. Ditmaal op de bordesscène met de schaal.

23 december 2022 - 10:23
Blind Huldiging 1200
Ajacied in hart en nieren toont schaal aan supporters. © Pro Shots

Het was op het tandvlees, maar de kampioensschaal kwam er uiteindelijk ook in 2022. Ajax worstelde zich naar een nieuwe landstitel en toen het de kampioenswedstrijd in eigen huis mocht spelen, was er ook geen houden meer aan. De Ajacieden klapten met 5-0 over sc Heerenveen heen en harkten zo schaal nummer 36 binnen. Eind goed, al goed!

Supporters in de Arena zwaaiden er lustig op los met de door SV Ajax uitgedeelde kampioensschalen van karton. Een feestje moet gevierd worden. Het was dan ook jammer dat een échte huldiging op het Museumplein de nek werd omgedraaid. Niet voor niks merken we dat aan als flop in 2022.

Aanbevolen
Flop in 2022: de huldiging die geen huldiging was

Er werd gehuldigd in de Arena volgens een strak programma. Dat is toch niet hetzelfde, want daarmee sluit je veel supporters zonder kaartje uit. Veel Ajacieden stonden echter buiten de poorten van het stadion te wachten. Die bordesscène zou er toch vast wel komen? Ook supporters op de tribunes haastten zich na de stadionhuldiging naar buiten. Iedereen wist wat er ging komen. En precies dat gebeurde dan ook. Natuurlijk!

Het werd het mooiste moment van de kampioensavond. De interactie tussen spelers en supporters is op zulke momenten prachtig om te zien. Iedereen en zijn moeder moet een liedje zingen. Mensen hangen in palen en hekken. Vele fakkels doen de donkere lucht felrood kleuren. Je ziet ook aan de hossende spelers dat dit de momenten zijn van genoegdoening.

Hier voetbal je uiteindelijk voor.

Aanbevolen
Top in 2022: van chagrijn naar extase door vele late Ajaxtreffers

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >