Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Uit de oude doos: Van Gaal wil Vermeegen een zoen geven

Louis van Gaal is in dertig jaar tijd nauwelijks veranderd. Nog altijd zorgen zijn gesprekken met de media voor bijzondere momenten. Dat was in zijn begintijd als trainer bij Ajax niet anders. Kijk maar naar deze beelden van Harry Vermeegen.

16 december 2022 - 13:25

Het voetbal van Oranje was tijdens het WK niet altijd even sprankelend. Wel verscheen er steevast een glimlach op ons gezicht wanneer Van Gaal aanschoof voor een persconferentie. Dan wist je dat er iets ging gebeuren, zoals dat altijd het geval was bij zijn gesprekjes met de media.

Ook in 1993, toen Van Gaal als beginnend hoofdtrainer voor de groep stond bij Ajax. Op het trainingsveld kreeg hij bezoek van televisiemaker en zijn vroegere jeugdvriend Harry Vermeegen. Het duo voetbalde in jongere jaren samen op de pleintjes in de Watergraafsmeer, maar sindsdien hadden ze elkaar niet meer gezien.

Van Gaal had in het begin van de jaren negentig al het imago van een eigenwijze man, die altijd alles beter wist. Tijd voor Harry om dat beeld een beetje bij te schaven.

Aanbevolen
Zo ziet programma Ajax richting hervatting competitie eruit

Dat doet Vermeegen op zijn eigen karakteristieke manier. “Waarom vinden de mensen jou nou zo’n eikel?” horen we hem vragen. Er ontvouwt zich een grappige conversatie, waarin we Van Gaal zien zoals we hem kennen.

Aan het einde van het gesprek vraagt hij zelfs of hij zijn vroegere jeugdvriend nog een zoen moet geven. Dat doet terugdenken aan de zoen die hij enkele weken terug voor de draaiende camera’s gaf aan Denzel Dumfries. Louis is nog steeds Louis!

Of Vermeegen erin slaagt het imago van Van Gaal een beetje op te vijzelen? Daarvoor moet je de video zelf even bekijken. Dat is alleen al de moeite waard vanwege het kleurrijke en tamelijk hysterische trainingspak dat de hoofdtrainer draagt. Nostalgie noemen we dat!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >