Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zo ziet programma Ajax richting hervatting competitie eruit

We zitten met z’n allen in wat je gerust een XL-winterstop mag noemen. Twee maanden geen Ajax gedurende het lopende seizoen. Dat is allemaal best gek. Inmiddels is duidelijk hoe het programma van Ajax eruitziet richting het uitduel met NEC.

14 december 2022 - 14:54
Tadic 1200
Tadic trainde al weer mee in Amsterdam. © AFC Ajax

Na het echec in Emmen (3-3) op zaterdag 12 november spoot het chagrijn uit vele Ajaxoren. Voor dat duel ging het ook al niet lekker. Onze club verspeelde zeven punten in een week tijd. De winterstop kwam zogezegd als geroepen.

De internationals vlogen vrijwel meteen uit naar de selecties van Nederland, Servië, Ghana en Mexico. De achterblijvers gingen op trainingskamp naar Marbella en speelde daar een oefenpotje tegen Blackburn Rovers FC (0-2).

Terug in Nederland sparde Ajax tegen FC Volendam. Op sportpark De Toekomst werd in een vreemd duel achter gesloten deuren met 5-4 gewonnen. WK-ganger Jorge Sánchez begon zelfs aan dat duel.

Aanbevolen
Omgekeerde wereld met Kudus

Waar staat Ajax nu in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft? De buitenlandse spelers die eerder terugkwamen van het WK, trainen sinds maandag 12 december mee met de niet-internationals. We hebben het dan uiteraard over Dusan Tadic, Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Sánchez. De Oranje-Ajacieden zijn nog vrij.

Dat vrij zijn geldt in de week van maandag 19 december tot en met maandag 26 december voor alles en iedereen. De training voor alle Ajacieden – dus ook de zeven Nederlandse WK-gangers – start dan pas weer op dinsdag 27 december.

Ajax is van zins een oefenduel te spelen aan het einde van die eerste trainingsweek. Zodra we daar meer informatie over hebben, delen we dat. In het nieuwe jaar pakt Ajax op maandag 2 januari ouderwets de draad op. Dan is het zaak de ploeg op scherp te krijgen richting zondag 8 januari 14.30 uur. Dan trapt Ajax in De Goffert af tegen NEC.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >