Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Omgekeerde wereld met Kudus

Mohammed Kudus heeft het bij Ajax wel gezien. Hij droomt van een carrière in de Premier League. Alles is daar beter. Behalve in de omgekeerde wereld. Daar wordt alles anders.

14 december 2022 - 10:50
Kudus 1200
In de omgekeerde wereld geniet Kudus van de Hollandse vrieskou. © AFC Ajax

Mijn vriendin heeft een zevenjarige dochter. Zij neemt de boel graag in de maling. Dan roept ze bijvoorbeeld dat ze iemand echt heel stom vindt. Om dan te brullen: “Omgekeerde wereldddd!” Ze bedoelt dan dus eigenlijk dat diegene best okay is, zeg maar.

Kudus speelt vast geen omgekeerde wereld, maar het zou wel geinig zijn. Dat hij iedereen compleet in de maling neemt. Dat hij in werkelijkheid zielsgelukkig is in ons land. Dat hij aan de onderhandelingstafel in Liverpool zegt dat hij er dolgraag wil spelen om meteen erna ‘omgekeerde wereld’ te schreeuwen. Vervolgens pakt hij doodleuk het eerste vliegtuig terug naar Amsterdam. Daar koopt hij een bosje tulpen voor zichzelf.

In de omgekeerde wereld is Kudus daadwerkelijk gaan houden van Ajax, Amsterdam en ons land in het algemeen. Zeker nu, met die heerlijke vrieskou op zijn snoet op De Toekomst. Fijn hele stukken fietsen door de polders. Lekker, de wind door je haren. Daar houdt hij van. Hebben ze in Engeland dropveters, stroopwafels, boerenkool met worst en kaas van de markt? Nou dan.

Kudus vertelt honderduit over hoezeer hij de molens in ons land is gaan waarderen. Hij weet inmiddels ook precies welke soorten meel er worden gemaakt.

Dromen van de Premier League? Nee joh, dromen van carnaval in Oeteldonk! En wat te denken van Madurodam en Ponypark Slagharen? Hij heeft er toch niet voor niks jaarkaarten voor gekocht? Hij vertelt honderduit over hoezeer hij de molens in ons land is gaan waarderen. Hij weet inmiddels ook precies welke soorten meel er worden gemaakt.

We zien hoe Kudus in de omgekeerde wereld vrolijk een centje stopt in het rammelende bakje van de draaiorgelman in de Kalverstraat. Dat vindt hij zulke fijne muziek! En die klompen. Wat een fijn schoeisel eigenlijk. Hij onderzoekt of er ook stalen pinnen onder kunnen. Dat voetbalt vast heel lekker in de spits. Bij de Hema waren ze niet te koop, maar hij kijkt nog even verder.

Kudus stelt in de omgekeerde wereld bloedserieus dat geld niet gelukkig maakt. Wat dat wel doet? Na de training lekker op het bankje kijken naar Nederland in Beweging, Eén tegen 50, Bed & Breakfast, Goede Tijden, Slechte Tijden, Lang Leve De Liefde, Ik Geloof In Mij, Familie Gillis: Massa is Kassa én natuurlijk Urk.

De omgekeerde wereld bestaat alleen niet. Net zomin als clubliefde trouwens. Daar moeten we ook niet al te moeilijk over doen. Ook Kudus gebruikt Ajax als opstapje om zo snel mogelijk hogerop te komen. Hij is weg zodra een betere kans zich voordoet. Daar is helemaal niks nieuws aan. Het zou pas echt de omgekeerde wereld zijn als dit mensen nog zou verbazen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >