Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer over omschakeling: ‘We zien het niet of we coachen elkaar niet’

Tot twee keer toe zag Remko Pasveer hoe Million Manhoef in vrijheid op hem afstormde. De speler van Vitesse mocht tweemaal het halve veld oversteken en de bal achter de verbouwereerde Ajaxdoelman prikken.

09 november 2022 - 23:55
Pasveer 1200 (1)
Pasveer beleefde wel mooiere weken bij Ajax. © Pro Shots

Het duel met Vitesse eindigde in 2-2. Allemaal leuk en aardig dat Ajax veel kansen kreeg, maar je koopt er niks voor als je achterin de boel volledig openzet. Het ging na afloop dan ook weer – zoals wel vaker – over de restverdediging.

Pasveer wil dan ook niet veel weten over de gemiste mogelijkheden voorin. Hij wijst vooral naar de wanorde aan de andere kant. “Restverdediging,” stelt hij bij ESPN. “Als je ziet hoe makkelijk we de tweede bal soms verliezen, waarna we moeten terug sprinten… In dat soort situaties staan we vaak niet goed.”

“Hoe dat kan, weet ik niet. Maar ik zie het vanuit mijn positie gebeuren. Het is dan vaak lastig om de spelers te bereiken over zulke grote afstanden. We zien het niet of we coachen elkaar niet. Dat is wel zorgelijk.”

Aanbevolen
Schreuder opvallend mild: ‘Als het 8-2 wordt, kan niemand iets zeggen’

Dat laatste is een grote waarheid. En het is al heel het seizoen zorgelijk. Verbetering in dat opzicht is nauwelijks waarneembaar. Elke verloren bal voorin doet een beetje Ajaxsupporter flink peentjes zweten. Ook tegen de Arnhemmers lag het soms weer helemaal open.

Pasveer stelt dat het gemis van Lisandro Martínez een rol speelt. De aan Manchester United verkochte verdediger was volgens de doelman van groot belang in organisatorisch opzicht. “Hij was de Ajaxspeelstijl gewend en zette de boel op scherp. Dat is een groot gemis centraal op het veld. Hij wist precies wanneer hij door moest dekken. Calvin Bassey moet dat nog leren. Daar hebben we veel werk aan.”

Ajax hoopte woensdag de koppositie te heroveren, maar daar kwam dus niks van terecht. “Elk puntenverlies is slecht. Wat we vanavond lieten zien, is gewoon niet goed.”

Zaterdag wacht FC Emmen-uit. Het laatste duel voor de winterstop.

Aanbevolen
Defensieve wanorde komt Ajax tegen Vitesse duur te staan en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >