Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax begint goed tegen Willem II, maar verliest toch

We zijn allemaal druk in de weer met Rangers FC - Ajax, maar de beloften kwamen ondertussen ook in actie. Jong Ajax ontving Willem II in Amsterdam. De talenten incasseerden een 1-2-nederlaag.

01 november 2022 - 07:53
Jong Ajax 1200
Hansen maakte de openingstreffer. © Pro Shots

De ploeg van John Heitinga begon prima aan het duel. Bij rust stond Jong Ajax zelfs voor. Sontje Hansen was de doelpuntenmaker, maar ook hij zag hoe de voorsprong na rust verdampte. De talenten voerden voor rust de regie, hadden veel de bal en drukten de Tilburgers in de achteruit.

Overwicht is leuk, maar het moet wel leiden tot kansen. Die waren er eigenlijk niet echt. Toch zag Hansen zijn naam terug op het scorebord. De bedankjes mochten naar Kristian Hlynsson. Hij gaf het juiste balletje breed, waardoor Hansen de bal met overtuiging tegen de touwen kon schieten.

Jong Ajax aan de leiding en de voorsprong had zelfs al snel kunnen worden verdubbeld. Precies dat gebeurde echter niet. Christian Rasmussen had Jong Ajax’ tweede op de schoen. Binnen de vijandelijke zestien ging hij echter onzorgvuldig met de tijd en ruimte om. Een inzet volgde nog wel, maar deze werd geblokt.

Aanbevolen
Groeten uit Glasgow en training kijken!

Willem II kwam tot weinig doelgevaar, maar plots dook Jeremy Bokila op voor de neus van Ajaxdoelman Tom de Graaff. Hij bracht redding, maar moest kort na rust alsnog een treffer toestaan. Dit keer drukte Bokila koelbloedig af en verscheen een 1-1-stand op het scorebord.

De Ajacieden pakten al snel weer de controle, maar wederom leidde het allemaal niet tot veel doelgevaar. Regeer en Hansen waagden nog wel wat pogingen, maar doelman Kostas Lamprou werd er niet heel zenuwachtig van. Er werd zelfs verloren, want Willem II was succesvol uit een counter. Linksachter Lucas Woudenberg was het eindstation: 1-2.

Daarna werd er niet meer gescoord. Jong Ajax bezet nu de dertiende positie in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg gaat vrijdag op bezoek bij FC Dordrecht. In het Matchoholic Stadion wordt dan om 20.00 uur afgetrapt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >