Hlynsson kopt Jong Ajax naar zege tijdens doelpuntrijk duel in Dordrecht

Het publiek in het Matchoholic Stadion van FC Dordrecht verveelde zich vrijdagavond geen moment. Jong Ajax kwam langs en beide ploegen scoorden erop los. Uiteindelijk trokken de Amsterdammers via Kristian Hlynsson aan het langste eind: 3-4.

04 november 2022 - 22:21
Jong Ajax 1200 (1)
Hlynsson is de matchwinnaar in Dordrecht. © Pro Shots

Het was via Hlynsson sowieso al snel raak op De Krommedijk (zoals wij het stadion liever noemen). De klok tikte de tien minuten aan toen Sontje Hansen de bal teruglegde op Christian Rasmussen. Hij mikte de bal richting de verre hoek, waar Hlynsson het laatste zetje gaf.

Het was – na een tam begin – het startschot voor een leuke pot voetbal waarin de doelpunten aan beide kanten volop vielen. De thuisploeg kwam na een halfuur spelen op gelijke hoogte vanuit een hoekschop. Samuele Longo werkte binnen. Nog voor rust stelde hij Jaymillio Pinas in staat om de 2-1 te maken.

Ze schenken echter goede thee in Dordrecht, want kort na rust maakte Rasmussen op knappe wijze de 2-2. Vanuit een op het oog totaal onmogelijke hoek schoot hij de bal overtuigend in het net. De bal lag echt al zowat op de achterlijn. De normaal zo stoïcijnse Rasmussen lachte zijn tanden bloot, wetende dat dit best een aparte treffer was.

Aanbevolen
Schreuder noemt Ajax licht favoriet voor kraker tegen PSV

Toen was de spreekwoordelijke Ajaxbeer los, zeg maar. Erop en erover met debutant Jorrel Hato binnen de lijnen. Jong Ajax rook bloed! Amper twee minuten na de gelijkmaker schoot Hansen venijnig raak via een laag diagonaal schot in de verre hoek.

De thuisploeg besloot een doos opportunisme te openen en slingerde de ballen vanuit alle hoeken voor de Ajaxgoal. De druk voor de neus van doelman Tom de Graaff werd flink opgevoerd. Wat je zag aankomen, gebeurde dan ook: Dordrecht kwam na een uur spelen op 3-3. Een werkelijk schitterend afstandsschot van Mathis Suray, dat moet gezegd.

Een veerkrachtig Jong Ajax zou het duel uiteindelijk toch winnen. In de slotfase kopte Hlynsson de bal op fraaie wijze binnen. Het was de tweede en beslissende treffer van de IJslander.

Jong Ajax speelt maandag 14 november om 20.00 uur zijn eerstvolgende wedstrijd. FC Den Bosch is dan te gast in Amsterdam.

Check onze podcast over topper tegen PSV!