Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga spreekt over ‘harde les’ na weggeven cadeautjes tegen FC Den Bosch

John Heitinga constateert dat bij Jong Ajax soms net het stukje volwassenheid ontbreekt om een duel over de streep te trekken. De trainer zag zijn ploeg een comfortabele voorsprong weggeven tegen FC Den Bosch: 4-4.

15 november 2022 - 10:11
Jong Ajax Den Bosch 1200
Jong Ajax incasseert vier tegengoals. © Pro Shots

“We doen onszelf tekort,” concludeerde Heitinga na het doelpuntrijke duel op De Toekomst. Jong Ajax stond tegen de gasten uit Brabant op een 2-0 en 4-2-voorsprong, maar zag de marge telkens verdampen. In de kleedkamer vroeg de hoofdcoach zich dan ook hardop af hoeveel goals er moesten worden gemaakt om de wedstrijd wél te winnen.

“Bij 4-2 moeten we leren de wedstrijd uit te spelen,” vertelde Heitinga aan Ajax TV. “We waren zelf slordig. Zij gaan erin geloven en dan wordt het fysiek gezien een veldslag. Op het gebied van conditie en fysiek moeten wij nog stappen maken. Dat hoort bij de leeftijd, maar het moet niet te vaak gebeuren.”

In Dordrecht regende het ook al doelpunten, maar toen trok Jong Ajax uiteindelijk wel aan het langste eind (3-4). Tijdens het duel met Den Bosch zagen we een aantal fraaie aanvallen. Christian Rasmussen (2x), Kian Fitz-Jim en de pas zeventienjarige Silvano Vos zorgden voor de Amsterdamse treffers.

Aanbevolen
Berghuis overtuigend aan kop in verkiezing Ajacied van het Jaar

Daarna namen de jeugdige Ajacieden de komst van Sinterklaas iets te letterlijk. Er werden namelijk cadeautjes uitgedeeld. “We hadden de tegenstander in principe liggen, alleen werden we zelf te slordig. Hoe wij de goals cadeau geven, is een harde les,” aldus Heitinga, die wel complimenteus was over het veldspel van zijn ploeg.

“Het spel dat wij willen spelen, is het moeilijkste dat er is. We vallen liever aan en spelen graag op de helft van de tegenstander. Dat vraagt echter veel discipline en communicatie. Tegenstanders loeren namelijk op momenten dat wij slordig zijn.”

Door een ongelukkig eigen doelpunt van Olivier Aertssen en een late treffer van Nikolaj Möller moest Jong Ajax uiteindelijk genoegen nemen met een punt. De talentenploeg staat nu op de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Donderdag wacht alweer een uitwedstrijd tegen Jong AZ, waarna later in de december de leeftijdsgenoten van FC Utrecht en PSV de tegenstanders zijn.

“Er wachten nu drie duels op rij tegen talententeams. Dan mogen die jongens laten zien dat wij de betere zijn,” besloot Heitinga.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >