Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis overtuigend aan kop in verkiezing Ajacied van het Jaar

Ajax moet na de winterstop in de achtervolging, maar ook Steven Bergwijn en Mohammed Kudus gaan op jacht naar zilverwerk. We hebben het hier over onze verkiezing Ajacied van het Jaar. Steven Berghuis gaat fier aan kop.

14 november 2022 - 13:23
Tussenstand AVHJ 800
Kan Berghuis nog worden ingehaald? © Pro Shots

De titel ‘winterkampioen’ kan ons gestolen worden. Als Ajax aan het einde van het seizoen maar met de schaal staat. Het gat met koploper Feyenoord bedraagt drie punten, terwijl onze ploeg op doelsaldo voor nummer drie PSV staat. De Ajacieden weten dus wat hen te doen staat na de winterstop.

Waar Ajax de koppositie probeert te veroveren, daar wil Berghuis deze juist vasthouden. De international staat met 29 punten bovenaan in de tussenstand van onze verkiezing Ajacied van het Jaar. Berghuis heeft een voorsprong van zeventien punten (!) op de nummer twee en drie. Dat kan eigenlijk niet meer mis, zou je denken.

Op de tweede plek in het tussenklassement zien we de naam van Bergwijn staan. De aanvaller schoot uit te startblokken, maar worstelt de laatste weken – net als Ajax – met zijn vorm. We zijn benieuwd of de recordaankoop de verkiezing na de winterstop weer wat spannender weet te maken.  

Aanbevolen
Supporters ontmoeten Silooy op Amsterdamse grachten

Kudus staat derde, met hetzelfde puntenaantal als Bergwijn. Omdat laatstgenoemde meer stemmen heeft gehad, staat hij boven de Ghanees in de tussenstand. Het gat met Berghuis lijkt bijna niet te dichten, maar wie weet kan Kudus ons verrassen.

De punten zijn overigens toegekend door jullie, de bezoekers van ajaxlife.nl. Na ieder optreden van Ajax openen wij de stembussen en kun je stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd. Wij tellen de stemmen bij elkaar op en daar komt aan het einde van het seizoen een Ajacied van het Jaar uit. 

Hoe de puntentelling werkt? De Ajacied met de meeste stemmen na een wedstrijd krijgt drie punten, gevolgd door twee punten voor de runner-up en één punt voor de nummer drie. Je wordt niet zomaar Ajacied van het Jaar, maar moet constant presteren gedurende het hele seizoen. 

Hopelijk presteert Ajax na de jaarwisseling weer op het hoge niveau dat wordt verlangd om kampioen te worden, want dan wordt het pas echt leuk om de Rinus Michels Award aan de Ajacied van het Jaar uit te reiken. Het Talent van het Jaar wordt door de technische staf bepaald, waarna wij de Marco van Basten-trofee beschikbaar stellen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >