Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor wilde per se bij Ajax blijven en bewijst eigen gelijk

Terwijl Ajax momenteel een zware periode doormaakt, mag de ontwikkeling van Kenneth Taylor als een lichtpuntje worden aangemerkt. De twintigjarige middenvelder is basisspeler en mag hopen op WK-deelname.

14 oktober 2022 - 10:29
Taylor Magazine Stuk 1200
Taylor bleef altijd geloven dat hij zou slagen bij Ajax. © Pro Shots

Kortom, een mooi moment om Taylor aan een Vragenvuur te onderwerpen. Jullie wilden weer alles van hem weten. Bijvoorbeeld hoe hij ermee omging toen teamgenoten als Brian Brobbey, Devyne Rensch en Ryan Gravenberch regelmatig speelminuten in de hoofdmacht kregen, terwijl dit voor hemzelf niet gold.

“Dat vond ik echt lastig,” vertelt Taylor in ons nieuwe magazine Ajax Life. “Het was niet zo dat ik vond dat ik ook moest spelen omdat zij speelden, het was meer dat ik zelf het gevoel had dat ik het niveau aankon. Ik klopte niet aan bij de trainer. Zo’n persoon ben ik niet. Ik gaf rond de winterstop wel aan dat ik echt niet wilde worden verhuurd. Ik vond dat ik hier in de basis kon staan. Waarom zou ik dan weggaan? Dat heb ik wél tegen Erik ten Hag gezegd.”

Het is tekenend voor de instelling van het product uit de eigen jeugdopleiding. Met het geloof in eigen kunnen, zit het wel goed. Taylor gaf bij de trainer aan dat hij wilde vechten voor zijn kans. Hij was ervan overtuigd basisspeler te worden en liet vervolgens zijn voeten spreken.

“Ten Hag vond het wel mooi dat ik dat zei. Hij kon het ook waarderen. Na de laatste wedstrijd tegen Vitesse kwam hij naar me toe en zei: ‘Je had gelijk.’ In de zomer had ik een goed gesprek met de nieuwe trainer, Alfred Schreuder. Daardoor besloot ik mijn contract te verlengen.”

Aanbevolen
Ajax Life 3: Taylor, Kaltenbach, Lucca en Pantelic

Het spel van Taylor is fijn om naar te kijken. Dat hij tweebenig is, helpt om het spel snel en soepel te laten verlopen. “Dat heb ik getraind, maar wel van jongs af aan,” legt hij uit. “Als ik met mijn vader ging voetballen, zorgde hij ervoor dat ik met beide benen schoot. Hij zei altijd dat ik niet om de bal heen moest draaien, want dat kost veel tijd. Op zeker moment dacht ik er niet meer over na en passte ik met het been dat de beste optie was.”

Door zijn prima ontwikkeling mag Taylor inmiddels hardop dromen over het WK. Verwacht hij in Qatar in actie te komen voor Oranje, als hij zo blijft doorgaan? “Dat moet je aan Louis van Gaal vragen. Het was al geweldig om tegen Polen en België te mogen spelen. Maar meedoen aan een WK was wel een droom. Inmiddels is het een mooi doel. Ik moet zorgen dat ik positief blijf opvallen en dat Van Gaal denkt dat hij me op het WK goed kan gebruiken.”

Het volledige interview met Taylor is te lezen in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Daarin vertelt de middenvelder onder meer over het kussen van het Ajaxlogo, zijn Amerikaanse naam en wat hij zou willen veranderen aan de wereld. Genoeg reden dus om de nieuwe Ajax Life erbij te pakken, zodra deze op de mat ploft.

Wil jij het magazine ook ontvangen, maar ben je nog geen lid? Sluit je dan snel aan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >