Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 3: Taylor, Kaltenbach, Lucca en Pantelic

Ajax Life 3 valt vanaf vrijdag 14 oktober weer exclusief op de mat bij leden van SV Ajax. Een voorproefje.

13 oktober 2022 - 07:21
Coveral3 800
We kozen deze keer voor Taylor op de cover. © Ajax Life

Onze cover wordt opgesierd door Kenneth Taylor. De illustratie is gemaakt door de Mexicaan Salvador Escalante, een goede vriend van Edson Álvarez, die met zijn creatieve tekeningen al menig Ajacied verraste. Taylor gaat in het supportersinterview geen vraag uit de weg en praat onder andere over Johan Cruijff en het naderende WK in Qatar.

Elders in het magazine introduceren we de Duitser Matthias Kaltenbach, voor velen de grote onbekende in de technische staf. Wie is deze assistent, waar Alfred Schreuder zo graag mee samenwerkt? In een uitgebreid portret, waarin onder andere Bayern Münchentrainer Julian Nagelsmann aan het woord komt, krijg je antwoord op deze vraag. Leuke anekdote: Kaltenbach is van kinds af aan al Ajacied (we hebben bewijs!).

In dit nummer lees je het eerste grote interview met Lorenzo Lucca, in potentie meer dan een targetman. De 2.01 meter lange Italiaan blikt terug op zijn eerste maanden in Amsterdam en zijn toch wel opvallende transfer. “Ik wil de fans die verrast waren, overtuigen van mijn kwaliteiten,” aldus Lucca.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 3 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Waar Lucca de langste Ajacied binnen de selectie is, behoort Francisco Conceição tot de kleinste, net zoals zijn voorganger Antony. Dat bracht ons op het idee om een lijst te maken van kleine Ajacieden die bekend staan om hun grootste daden. Menno Pot maakte een mooi historisch overzicht.

In aanloop naar het jaarlijkse KNVB-rapport over wanordelijkheden in en rondom het stadion duiken we eens dieper in de mogelijkheden van een alternatieve taakstraf bij een stadionverbod. Ajax biedt bestraften deze mogelijkheid en wordt daarin onafhankelijk geadviseerd door de Supporters Advies Commissie (SAC)

We blikken met oud-Ajacieden terug op de zomerse transferwindow. Dat deden we tijdens een wedstrijd van Lucky Ajax in Eemnes. Naast de goed geoliede benen van Sjaak Swart ging het dan ook vooral over euro’s. “Tegenwoordig leggen ze zo 20-25 miljoen euro op tafel voor een speler waarvan je nog nooit hebt gehoord,” zo hoorden we. 

Aanbevolen
Ajax Life 3: win biografie Tadic, Van Gaal of ‘De nieuwe eeuw van Ajax’

Uiteraard zijn er ook weer bijdragen van Fokke & Sukke, Arco Gnocchi en Sonny Silooy. In onze rubrieken gaat het om rouleren, hoge inflatie, wie er mee gaat op een vrijgekomen seizoenkaart en de harde lessen van Piet Schrijvers.

Verder zoomen we in op een uiterst geslaagde aftrap van het Ajax Jonge Schare Footgolftoernooi, waar ruim zestig Ajacieden tussen de 12 en 17 jaar hun voetbalkunsten vertoonden.

Is dat alles? Natuurlijk niet! Zo stelt Tomás Galásek zijn favoriete Ajaxelftal samen, is er een supportersode aan Marko Pantelic, leren we Quinty Sabajo (Ajax Vrouwen) beter kennen, kun je in aanloop naar de laatste twee CL-duels tegen Liverpool en Rangers FC je kennis testen in onze speciale De Noordzee Over-quiz en beschrijven we de opmerkelijke loopbaan van Mitchell Il Trattore Dijks, tegenwoordig speler van Vitesse.

Dit (en nog veel meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life verschijnt hierna nog acht keer in dit seizoen.

Wil jij dit magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >