Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mexicaanse Salvador maakt Ajacieden blij met geschilderde shirts

Soms kom je dingen rondom Ajax tegen waar je meer van wil weten. Zo ook over het beroep van Salvador Escalante. De Mexicaanse Ajacied schildert niet op doek, maar op voetbalshirts! Hij ‘pimpte’ al meerdere tenues voor verschillende spelers uit de selectie. Tijd voor een belletje!

08 juni 2022 - 13:28
Salvador800
De eerste shirts maakte Salvador voor Martínez en Álvarez. © Salvador Escalante

Hola, Salvador! Een Mexicaanse Ajaxsupporter, hoe is dat zo gekomen?
“Door mijn vriendschap met Edson Álvarez ben ik Ajacied geworden. De meeste Mexicanen zijn niet specifiek supporter van Ajax, maar vooral van Edson. Zelf woon ik in Mexico-Stad. Op straat zie je veel Ajaxshirtjes met Edsons naam erop.”

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
“Edson en ik hebben elkaar vijf jaar geleden ontmoet. Hij speelde toen nog bij Club América. Omdat ik groot fan van Edson was en we gezamenlijke vrienden hadden, maakte ik een tekening voor hem. Deze mocht ik aan hem overhandigen. Sindsdien zijn we beste vrienden.” 

Bezoek je Edson wel eens in Amsterdam?
“Ik hou van Amsterdam. Als ik hier ben, kom ik volledig tot rust. Van alle Ajaxwedstrijden die ik heb bezocht, is het Champions Leagueduel met Borussia Dortmund mijn favoriet. De sfeer was fantastisch. De KNVB-bekerfinale tegen PSV was ook een bijzondere ervaring.”

Je maakt bijzondere voetbalshirts. Hoe ben je op dat idee gekomen?
“Toen ik Edson in Amsterdam bezocht, wilde ik hem en Lisandro Martínez graag verrassen met een cadeau. Ik schilderde al langere tijd op schoenen, maar zag op een gegeven moment iemand die iets soortgelijks met shirts deed. Dat idee nam ik over. Zodoende waren zij de eerste twee Ajacieden voor wie ik een geschilderd shirt maakte. Ze hadden het totaal niet verwacht. Ze waren er daarom ook heel blij mee.”

En toen begon het balletje te rollen…
“Ja, inderdaad! Ik heb daarna ook shirts voor Nico Tagliafico en Antony gemaakt. Vervolgens kwamen ook Kenneth Taylor en Perr Schuurs op de lijn. Ik ben nu met een shirt voor Ryan Gravenberch bezig. Welke ik het mooist vind? Ik denk die van Antony, door de kleuren en details.”

Ben je van plan hiermee door te gaan?
“Het is begonnen als een hobby, maar inmiddels is het mijn werk. Ik maak schoenen, shirts, jasjes, portemonnees, tassen… Als ik er maar op kan schilderen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >