Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind stelt dat Ajacieden elkaar echt wel de waarheid vertellen

Het goede nieuws uit Volendam? Ajax pakte drie punten door met 2-4 te winnen in het Kras Stadion. Het ging echter veel moeizamer dan die uitslag doet vermoeden. Een zichtbaar chagrijnige Daley Blind zag zijn ploeg de controle richting het einde volledig kwijtraken.

09 oktober 2022 - 09:09
Blind 1200
Blind groet oud-collega Eiting. © Pro Shots

De Ajacieden verspeelden een 0-3-voorsprong. Volendam leek zelfs via Henk Veerman terug te komen tot 3-3. De vlag ging echter omhoog. Dat redde Ajax. In die hectische slotfase stonden de Ajacieden onder hoogspanning. Het was volop billenknijpen geblazen. De 2-4 van invaller Davy Klaassen deed ons zuchten van opluchting.

Blind verscheen na afloop voor de camera van ESPN. Zijn gezicht stond op standje onweer. “Tot de 0-3 was er niks aan de hand. Daarna raken we de controle kwijt. Dat was het,” stelt de ervaren speler, die zag hoe zijn ploeg aan het stuntelen sloeg toen de thuisploeg op 1-3 kwam. “We zijn niet in grootse vorm, maar het is belangrijk om je aan afspraken te houden. Daar kun je dan op terugvallen. Of je nu goed of slecht speelt.”

“Het belangrijkste is dat we winnen, maar de sfeer is nu niet optimaal. Dat lijkt me duidelijk,” aldus Blind, die zich geërgerd afvroeg wat de verslaggever van dienst ‘nou precies wilde horen’. De in Volendam als centrale verdediger spelende Ajacied wilde niet al te diep ingaan op wat er in de groep is besproken na de 1-6-nederlaag tegen Napoli.

Aanbevolen
Schreuder prijst coachende Tadic: ‘Ik zie een bevlogen aanvoerder’

“Wat we als groep bespreken? Dat hoef ik hier niet met jullie te delen. Wat we binnenskamers bespreken, blijft bij ons,” was Blind duidelijk. Daar nam de verslaggever van ESPN geen genoegen mee en besloot door te vragen. Vertellen de spelers elkaar wel de waarheid, als het nodig is? “Ja, we kunnen alles tegen elkaar zeggen. We zijn volwassen mensen.”

Toen de interviewer toch meer wilde weten over de gesprekken, kapte Blind dat onderwerp af: “Ik weet niet waar je naar toe wil? Dat ik met vingers ga wijzen? We moeten niet bij de pakken neerzitten. Aan het begin van het seizoen waren we het beste Ajax ooit en nu is het allemaal niks. We moeten onszelf niet laten gek maken door de buitenwereld.”

Terug naar het duel in Volendam. Blind vond het lastig om aan te geven waarom zijn ploeg de winst nog bijna weggaf. “Er gebeurt veel in zo’n wedstrijd. De situaties veranderen en er wordt vijf keer gewisseld. Dan krijgen we een tikje bij de 1-3. Je moet daar niet van in paniek raken, maar je ziet toch iets veranderen in het team.”

Ajax werkte in het vissersdorp in elk geval niet op grootste wijze aan het zelfvertrouwen… Blind stapte dan ook met een dubbel gevoel de spelersbus in. “Bij vlagen lieten we goede momenten zien. Maar we moeten kritisch zijn op die laatste fase in de wedstrijd. Ik liep in elk geval niet tevreden van het veld af.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >