Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis heeft honger naar CL: ‘Willen laten zien wie we zijn’

Steven Berghuis heeft de teleurstelling over het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles snel een plekje gegeven. De aanvallende middenvelder is blij dat Ajax zich dinsdag tegen Napoli al kan revancheren. Hij heeft ‘honger’ naar succes in de Champions League.

03 oktober 2022 - 13:58
Berghuis Cl 1200
Berghuis hoopt dat Ajax zich kan oprichten. © Pro Shots

Dat klinkt misschien gek na een uiterst teleurstellend gelijkspel tegen de nummer dertien uit de eredivisie. Napoli is immers van een heel ander kaliber. Bij menigeen is er daardoor vrees voor een loodzware wedstrijd. Toch ziet Berghuis het vooral als een uitdaging. Een mogelijkheid voor de ploeg om zich op te richten.

“Natuurlijk was er teleurstelling. Vooral over onze prestatie tegen Go Ahead. De nederlagen tegen Liverpool en AZ heb ik inmiddels geparkeerd. Dat is ook ons werk. We moeten door naar de volgende. Dinsdag wacht weer een belangrijk duel, waar veel op het spel staat. Dan zijn alle ogen op ons gericht. Het lijkt mij een mooi moment om te laten zien wie we zijn.”

Met het vertrouwen van Berghuis zit het dus wel goed. Hij laat zich door een paar mindere resultaten niet uit het veld slaan. Wanneer op de zorgen van sommige supporters ter sprake komen, antwoordt hij strijdvaardig. “Na een mindere periode is het aan ons als spelers om op te staan. De Champions League lijkt me daar een mooi podium voor. Dat podium moeten we pakken.”

Aanbevolen
Lobotka via wat omwegen bij Napoli alsnog een grote meneer

Door de ontwikkelingen in de eerste twee speelronden van de Champions League, staat de druk er dinsdag vol op. Napoli won zijn eerste twee duels, terwijl Ajax op Anfield onderuit ging. De Amsterdammers moeten in de achtervolging.

“Dit duel is nog niet allesbepalend, maar het is wel een belangrijk potje om het gat te dichten,” beseft ook Berghuis, die inmiddels is hersteld van de rugblessure die hij opliep in de interland tegen Polen.

Door het roulatiesysteem van Alfred Schreuder is hij dit seizoen niet wekelijks basisspeler. Hoewel Berghuis de insteek ervan begrijpt, is hij er zelf geen voorstander van. “Maar je ziet het overal gebeuren. We hebben een brede selectie, met veel sterke spelers. Dus ik snap het wel.”

Dat neemt niet weg dat Berghuis erop gebrand is om tegen Napoli een sterke wedstrijd te spelen. Waar supporters en journalisten het vaak over ‘druk’ hebben, spreekt Berghuis liever over honger. “Die honger voel ik zelf namelijk ook. De honger om verder te komen in de Champions League,” besluit hij.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >