Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bassey: ‘Sfeer in Arena is vergelijkbaar met die op Ibrox’

Calvin Bassey keerde maandag terug op bekend terrein. De route richting de perszaal van Ibrox Stadium hoefde niemand hem uit te leggen. Het was dan ook niet gek dat hij aanschoof bij de persconferentie richting Rangers FC - Ajax.

Door Jordy Haak
31 oktober 2022 - 18:51
Bassey 1200 Ranaja
Bassey in het gewonnen heenduel met Rangers FC. © Pro Shots

Duidelijk was dat Bassey nadacht over elk antwoord dat hij gaf. Bijna behoedzaam reageerde hij op alle vragen die op hem werden afgevuurd. Heeft hij zijn teamgenoten al voorbereid op de ambiance van een volgepakt Ibrox?

“De sfeer is hier vergelijkbaar met die in de Johan Cruijff Arena tijdens een Europese wedstrijd,” zo oordeelt Bassey. Hij noemt het ‘loud and jumpy’. Of het echt vergelijkbaar is met Amsterdam? “Jullie moeten maar wachten tot de wedstrijd en dan zelf de vergelijking maken,” reageert Bassey. Terwijl hij het zegt, lacht hij de tanden bloot.

Het is in elk geval niet zo dat Bassey zijn ploegmaten heeft ‘gewaarschuwd’ voor het volgepakte Ibrox. Dat is ook helemaal niet nodig vindt de verdediger. “De atmosfeer op Ibrox is tof, maar ik hoef de jongens niks uit te leggen. Ze zijn wel wat gewend.”

Bassey vindt het aardig om terug te zijn in Glasgow, maar wil er ook niet te bijzonder over doen. “Ik zal tegen iedereen ‘hallo’ zeggen, maar ik maak pas na negentig minuten echt tijd voor iedereen. Het is mooi om hier weer te zijn, maar als Ajax moeten we vooral zorgen dat we leveren.”

Aanbevolen
De Boer: ‘Glasgow is voor supporters een ontzettend bruisende stad’

En met leveren, bedoelt Bassey niks minder dan winst. “Dat is belangrijk. Ook om de Europa League veilig te stellen. We begonnen de Champions League met een ruime zege op Rangers. Daarna is er veel veranderd. Er gebeuren altijd dingen. Dat heeft te maken met vorm of blessures. Het gaat ons erom zo snel mogelijk terug op hoog niveau te komen.”

Ajax is volgens Bassey een enorme leerschool en hij is nog volop lerende. “De eredivisie is iets sterker dan de Schotse competitie. Je moet meer communiceren. Dat heb ik hier sowieso meer moeten leren. En ik leer nog steeds. Rangers was ook topniveau, maar de stap naar Amsterdam was een goede.”

“De speelstijl is ook anders,” vervolgt Bassey. “Ajax speelt veel meer op balbezit. Ik hoef jullie het verschil niet uit te leggen. Ja, de overgang naar Ajax is een enorme stap omhoog gebleken voor mij. Rangers was ook top qua niveau, maar dit was een goede stap voor mij. Ik mag hier Champions League spelen. Dat is een veel hoger niveau. Meer gevaarlijke spelers, betere tegenstanders en veel fysiek veel zwaarder.”

Tot slot had Bassey nog mooie woorden voor zijn oude trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij is de oefenmeester dankbaar voor zijn ontwikkeling. “Gio gaf me de mogelijkheid om in Glasgow te slagen. Hij hielp mij zelfvertrouwen te krijgen en mede daarmee is hij heel belangrijk geweest in mijn carrière.”

Aanbevolen
Schreuder houdt bij Rangers-uit nog geen rekening met topper tegen PSV

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >