Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder houdt bij Rangers-uit nog geen rekening met topper tegen PSV

Ajax is al uitgeschakeld in de Champions League, maar de Amsterdammers willen het miljoenenbal met opgeheven hoofd verlaten. Een overtuigende driepunter op bezoek bij Rangers FC kan helpen om Europees weer wat kleur op de wangen te krijgen.

Door Jordy Haak
31 oktober 2022 - 19:09
Schreuder 1200 (3)
De druk op Schreuder neemt toe. © Pro Shots

“Na de loting hoop je altijd bij de beste twee te eindigen, maar de realiteit is dat dit niet is gelukt,” stelt Schreuder tijdens de persbabbel op Ibrox. “Ik kijk niet heel anders naar dit affiche dan twee maanden geleden. De andere tegenstanders in de poule zijn simpelweg van een dusdanig formaat, dat ze momenteel te goed zijn voor ons. In fases konden we ons meten met SSC Napoli en Liverpool, maar uiteindelijk was het niet goed genoeg.”

Ajax kwam afgelopen weekeinde niet in actie. De thuiswedstrijd tegen Vitesse werd verzet naar woensdag 9 november, waardoor Schreuder zich met zijn ploeg optimaal kon voorbereiden op het treffen met Rangers. “We hebben de extra trainingsdag goed benut en gewerkt aan de dingen die we moeten verbeteren,” aldus Scheuder.

Doordat de resultaten de laatste weken ronduit wisselvallig zijn, neemt de druk toe. Een nederlaag op Ibrox zou er zomaar toe kunnen leiden dat de topper tegen PSV komende zondag onder hoogspanning komt te staan. Schreuder ziet dat echter anders.

Aanbevolen
Bassey: ‘Sfeer in Arena is vergelijkbaar met die op Ibrox’

“Zo voel ik dat niet. Onze uitvoering op het veld is het allerbelangrijkste. Daar ligt de focus op. Ik houd in mijn opstelling dan ook geen rekening met de topper tegen PSV,” vervolgt de hoofdcoach, die stelt dat Brian Brobbey nog met wat pijntjes kampt. “Dat heeft hij overgehouden aan de wedstrijd tegen Liverpool. We kijken woensdagochtend hoe hij ervoor staat.”

Ahmetcan Kaplan is met de selectie meegereisd naar Schotland, maar maakt op Ibrox geen minuten. “Hij traint mee met de groep, maar neemt niet op de bank plaats. De andere spelers die zijn meegereisd zijn fit om te spelen.”

Ajax is al nagenoeg zeker van overwintering in de Europa League. Alleen een nederlaag met vijf goals verschil of meer is nog fataal voor de manschappen van Schreuder. Toch benadrukt de oefenmeester dat hij wil winnen in Schotland.

“Als Ajax wil je ieder duel met een zege van het veld stappen,” trapt hij een open deur in. “Dit zijn prachtige wedstrijden om te spelen, in schitterende stadions. We moeten zorgen dat we er tegen Rangers vanaf het eerste moment klaar voor zijn en ons focussen op de teamprestatie, zodat we met een goed gevoel terugkeren naar Amsterdam.”

Aanbevolen
Ajacieden sluiten Champions League af met corteo in Glasgow

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >