Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden sluiten Champions League af met corteo in Glasgow

Het Champions League-avontuur is voor Ajax niet verlopen zoals we vooraf hadden gehoopt. Toch is het belangrijk de groepsfase met een goed gevoel af te sluiten. Daarbij helpt een overwinning, maar een corteo kan ook bijdragen aan een toffe afsluiter. Die komt er dan ook!

30 oktober 2022 - 18:00
Corteo 1200
Dit soort plaatjes gaan we vast weer zien! © De Brouwer

Een corteo is weer net iets anders dan een entrada. Je kunt dit het beste omschrijven als een looptocht naar het stadion, maar dan wel een bijzondere. Waar je bij een entrada op één plek blijft, komt een corteo een beetje neer op een entrada die zich van plek A naar plek B verhuist.

Dat is precies wat er dinsdag in de vooravond staat te gebeuren in Glasgow, waar om 17.30 uur wordt verzameld op George Square. Dit plein is een goede 4,5 kilometer van Ibrox verwijderd en vormt het startpunt voor de corteo. De wandeling naar het stadion neemt normaliter ongeveer een uur in beslag, maar dat zal in colonne nog wel wat langer zijn.

Aanbevolen
Informatie omwisselen en meer voor Rangers-uit

Het wordt ongetwijfeld een machtig gezicht om duizenden Ajacieden eensgezind richting het stadion te zien benen, met alles wat hier qua zingen, springen en gek doen bij komt kijken.

Supporters die niet in de corteo meelopen en zelfstandig naar het stadion willen afreizen, wordt geadviseerd gebruik te maken van het metrostation Buchanan Street. Hier kun je bij het loket of de ticketautomaat een retourkaartje aanschaffen (3,30 pond), waarmee je vervolgens afreist naar metrostation Govan. Daarvandaan wandel je naar het stadion.

Dat het laatste Europese tripje van 2022 maar weer een bijzondere mag worden!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >