Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Warming-up Ajax Life Podcast #40: Bergwijn, Neres en Utrecht-uit

Je kunt vrijdag natuurlijk weer luisteren naar onze Ajax Life Podcast. Over Steven Bergwijn, David Neres én het hervatten van de eredivisie. Is Ajax klaar voor FC Utrecht-uit? En uiteraard bespreken we de avonturen van Sébastien Haller tijdens de bij vlagen knotsgekke Afrika Cup.

13 januari 2022 - 10:09
Brobbey 1200
Staat hij zondag aan de aftrap? Vragen! © AFC Ajax

We gaan zondag ‘gewoon’ weer voetballen. Op naar De Galgenwaard. Is Ajax er klaar voor? Het trainingskamp in Portugal werd wegens coronaperikelen abrupt onderbroken en door het oefenduel met Hajduk Split ging een streep. In Amsterdam werd onderling een oefenpotje gespeeld, maar verder… We weten het eigenlijk niet. Alle mediamomenten werden ook gecanceld.

Wie staat er zondag in de spits? Je zou denken verloren zoon Brian Brobbey, nietwaar? Sébastien Haller is immers actief op de Afrika Cup. Je weet wel, dat toernooi waar arbiters wedstrijden te vroeg affluiten, verkeerde volksliederen worden afgespeeld, de velden beroerd zijn en we de meest wilde tackles zien.

Natuurlijk komen transferzaken ook aan de orde. Wat vinden we van de mogelijke komst van Steven Bergwijn? Is dat een goed idee en waarom wel of niet? Wat kan de aanvaller – die zijn jeugd bij Ajax doorbracht – toevoegen aan de selectie van Erik ten Hag?

Aanbevolen
Ten Hags elf: laat jij Brobbey direct starten tegen FC Utrecht?

Ondertussen wandelt David Neres door de voordeur naar buiten. We gaan de maffe Braziliaan missen. Maf in de goede zin van het woord, begrijp ons goed. Reken maar dat we een ode brengen aan de aanvaller die medeverantwoordelijk was voor mooie seizoenen in de Johan Cruijff Arena en erbuiten.

En de berichtgeving rondom Gerald Vanenburg, die zich ontfermt over Mo Ihattaren, komt vast ook ter sprake. De huidig techniektrainer van Ajax helpt de negentienjarige om zijn loopbaan een kickstart te geven. Redenen genoeg om de schuiven open te zetten en flink bij te praten.

Kortom: je moet luisteren, gewoon doen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >