Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: laat jij Brobbey direct starten tegen FC Utrecht?

Een afgebroken trainingskamp in Portugal, inkomende transferperikelen rondom Steven Bergwijn en een afzwaaiende David Neres. Bij Ajax is het nooit saai. Toch zijn we blij dat de bal zondag weer ‘gewoon’ gaat rollen. Welke spelers stuur jij het veld in tijdens de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht?

14 januari 2022 - 10:06
Brobbey 1200 (2)
Met Brobbey heeft Ten Hag een extra optie in de spits. © AFC Ajax

Drie Ajaxloze weken zijn maar saai. Gelukkig werd er tijdens de feestdagen wel over de grens gevoetbald en kunnen we ons nu vermaken met de soms kolderieke duels op de Afrika Cup. Maar niets zo leuk als de eigen eredivisie! Ajax reist zondag af naar de Galgenwaard, waar om 12.15 uur wordt afgetrapt tegen FC Utrecht.

Precies, een tegenstander die in de eerste seizoenshelft drie punten van de Amsterdammers afsnoepte met een 1-0-overwinning in de Johan Cruijff Arena. Ajax heeft dus iets recht te zetten tegen de Domstedelingen. Zeker in de weet dat PSV inmiddels de koploper van de eredivisie is en de achtervolging moet worden ingezet.

In Utrecht kan Ten Hag niet beschikken over Andre Onana en Sébastien Haller. Beide spelers ontbreken vanwege hun deelname aan de Afrika Cup. Aangezien Remko Pasveer al nagenoeg het hele seizoen de eerste doelman is en er met Jay Gorter een talentvolle keeper op de bank zit, laat het ontbreken van Onana zich niet echt voelen.

Met Haller is dat wellicht een ander verhaal. De boomlange spits was dit seizoen al twaalfmaal trefzeker in de eredivisie en in de punt van de aanval had Ten Hag weinig alternatieven. Niet voor niets werd Brian Brobbey in de winterstop weer in de armen gesloten. Na een mislukt avontuur in Duitsland, wordt de negentienjarige spits de rest van het seizoen gehuurd van Red Bull Leipzig.

Aanbevolen
Brobbey doet een ‘Zamoranootje’ en krijgt rugnummer 18 toebedeeld

Met rugnummer 18 op zijn shirt is Brobbey zondag voor het eerst van de partij. Geef jij hem direct een plek in de punt van de aanval? Of kies je toch voor Dusan Tadic en ga je in de voorhoede schuiven met de puzzelstukjes? Danilo is natuurlijk ook een optie, al wist de Braziliaan in de eerste seizoenshelft nog niet te overtuigen.

Of Lisandro Martínez alweer van de partij is, moet blijken. Tijdens het trainingskamp in het Portugese Quinta do Lago trainde de Argentijn veelvuldig apart van de groep, maar op de momenten dat hij wel aanhaakte, zagen we hem veelvuldig met fraaie passes strooien. Hoe staat het ervoor met zijn hamstringklachten?

Daarnaast zijn we natuurlijk ook benieuwd of je verder voor de vertrouwde namen kiest of toch enkele verrassingen in petto hebt. Er zijn in ieder geval weer voldoende opties. Uiteindelijk hakt Ten Hag de knopen door, maar jij kunt hem alvast een handje helpen.

Hoe? Open de Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het uitduel met FC Utrecht. Daarna is het een kwestie van je tactiek bepalen en een elftal Ajacieden selecteren. Tot slot deel je jouw opstelling via socials, voorzien van #tenhagself.

Dan hebben wij weer iets om over te discussiëren. Vinden we leuk!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >