Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey doet een ‘Zamoranootje’ en krijgt rugnummer 18 toebedeeld

Brian Brobbey reist zondag af naar De Galgenwaard om zijn rentree bij Ajax te maken met rugnummer 18 op het shirt. Dat doet ons denken aan de Chileense topspits Iván Zamorano.

13 januari 2022 - 11:49
Brobbey 1200 (1)
Eén plus acht is ook negen. © Pro Shots

Rugnummer 9 is bij Ajax al bezet door Danilo, dus was het de vraag welk cijfer er bij Brobbey op zijn rug zou komen te staan. Ajax bevestigt dat het nummer 18 is geworden. Dit cijfer zagen we al eens bij Iván Zamorano op de rug staan. De topspits van weleer droeg dat rugnummer bij Internazionale met een plusteken ertussen.

Ene Ronaldo kreeg al rugnummer 9 toebedeeld. Iván el Terrible koos er vervolgens voor om met nummer 1+8 op de rug te gaan voetballen. Is samen toch ook 9? Slimmerik. Of dit ook de gedachte bij Ajax en Brobbey is geweest? Geen idee, maar op het Ajaxshirt zien we het plusteken vast niet snel terug.

Brobbey speelde vorig seizoen nog met 30 op de rug. De jongeling zou zondag zomaar eens in de basis kunnen beginnen, aangezien Sébastien Haller nog actief is op de Afrika Cup en Danilo nog geen onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op de momenten dat hij binnen de lijnen kwam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >