Van Gelderen is collega Martha dankbaar na nipte zege op FC Den Bosch

Jong Ajax klimt en klimt maar in de Keuken Kampioen Divisie. Plek drie inmiddels! De ploeg van John Heitinga won maandagavond met 2-1 van FC Den Bosch. De winnende treffer werd gemaakt door Ar’Jany Martha en daar was ploegmaatje Liam van Gelderen hem nog het meest dankbaar voor!

18 januari 2022 - 08:33
Martha 1200
De vreugde is groot als Martha de winnende maakt. © Pro Shots

Sowieso was Jong Ajax voor rust de bovenliggende partij op sportpark De Toekomst. Die mening was verdediger Van Gelderen ook toegedaan. De bezoekers uit Den Bosch werden bij vlagen van het kastje naar de muur gespeeld en weer terug. Ondanks wat kansjes voor de bezoekers, was het wachten op de Amsterdamse openingstreffer.

Deze kwam er na 24 minuten. De dartelende Amourricho van Axel Dongen leverde een vlijmscherpe voorzet af en Christian Rasmussen was de enige die daar goed op anticipeerde en kon scoren. Jong Ajax had daarna flink wat kansen de score te verdubbelen, maar vooral Van Gelderen liet een énorme kans onbenut.

“Die moest erin ja, klopt,” toonde de Ajacied zich schuldbewust bij ESPN. “Zulke kansen pis je op de training altijd binnen en nu gaat-ie naast. Je wilt graag je steentje bijdragen met goals en assists. Nu gaf ik er na rust eentje op de tegenstander… Dat is wel wat minder.”

Aanbevolen
Vragenvuur: stel jouw vraag aan assistkoning Tadic!

Van Gelderen doelt op het spel na rust, waarbij hij de bezoekers mede in het zadel hielp door ongewild de 1-1 voor te bereiden. Sebastiaan van Bakel schoot kalm de gelijkmaker achter Jay Gorter, nadat Van Gelderen veel te eenvoudig balverlies had geleden. Daar baalde de Ajacied na afloop stevig van.

“Het was een individuele fout. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar in je hoofd speelt het wel mee dat áls je punten verliest, het een beetje mijn schuld is. Ik miste die kans voor rust ook al. Dus ja, ik zat er wel even mee, maar gelukkig heeft Martha mij geholpen door de 2-1 te maken.”

Van Gelderen vond dat Jong Ajax goed aan de wedstrijd begon, maar de weg na rust toch even kwijtraakte. “We speelden in de eerste helft goed ons positiespel en deden dat op hoog tempo. Na rust kwamen we meer in de duels en werd het een strijdwedstrijd. Daar moeten wij het niet van hebben. Wij moeten het meer van ons positiespel hebben.”

Jong Ajax bezet momenteel de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie en staat in punten gelijk met nummer twee Excelsior. De Rotterdammers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. De trotse koploper is nog altijd FC Volendam met evenveel wedstrijden gespeeld en zes punten meer dan de Amsterdammers.