Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: scoort Haller er ook op los in groepsfase Afrika Cup?

We hebben goed nieuws voor je! Wil jij graag de verrichtingen volgen van goalgetter Sébastien Haller tijdens de Afrika Cup? ESPN zendt het toernooi live uit en de Ajaxspits speelt woensdagavond zijn eerste groepsduel namens Ivoorkust.

12 januari 2022 - 12:08
Haller 1200
Ga jij Haller volgen tijdens de Afrika Cup? © De Brouwer

Er staan tien treffers in de groepsfase van de Champions League achter de naam van Haller. De spits start woensdagavond een nieuwe groepsfase. Dit keer in het shirt van Ivoorkust tijdens de Afrika Cup. Haller en zijn landgenoten kruisen in groep E de degens met Algerije, Sierra Leone en Equatoriaal-Guinea.

Laatstgenoemde is woensdag 12 januari de eerste opponent voor Ivoorkust. De live-uitzending op ESPN 1 start om 19.52 uur en acht minuten later klinkt het eerste fluitsignaal. Je hoeft dus precies nul komma niks van de actie te missen. De Afrika Cup is vaak erg leuk kijkvoer en we wensen Haller natuurlijk alle succes.

Aanbevolen
Haller: ‘Echt shit om tussen mijn land en Ajax te moeten kiezen’

Overigens zijn ook de andere groepswedstrijden bij ESPN te volgen. Het duel met Sierra Leone staat voor 16 januari op het programma. De laatste krachtmeting met Algerije volgt op 20 januari. Wij gokken dat Haller en Ivoorkust de groepsfase wel overleven, maar met de Afrika Cup weet je dat op voorhand nooit helemaal zeker.

Hoewel Haller uitkwam voor alle jeugdelftallen van Frankrijk, bleek een uitverkiezing voor het grote Les Bleus te hoog gegrepen. Mede door het uitblijven van een uitnodiging, ondernam Ivoorkust in 2020 een poging hem te verleiden tot een alternatieve interlandcarrière. De moeder van Haller is immers Ivoriaans. De Ajacied maakte op 12 november 2020 zijn debuut voor Ivoorkust in de interland tegen Madagaskar en maakte de winnende treffer.

We zijn benieuwd hoe het de aanvaller vergaat tijdens de Afrika Cup. Haller zelf noemt het ‘de allerhoogste eer’ om op het toernooi voor zijn land uit te komen. Feit is dat Ajax de eredivisie zonder zijn topscorer hervat. Precies daarom kwam Brian Brobbey op huurbasis terug om de honneurs waar te nemen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >