Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Toffe beelden: de knoertharde kopbal van Kanu tegen Hajduk Split

Ajax speelt zondag een oefenduel met Hajduk Split. Een fijne gelegenheid om de tijdmachine erbij te pakken. We nemen je mee terug naar woensdag 15 maart 1995, als Ajax in het Olympisch Stadion de return speelt tegen de Kroaten in de kwartfinale van de Champions League.

05 januari 2022 - 09:51

Ajax speelde in het verleden vier officiële duels met Hajduk Split, waar het tweeluik in seizoen 1994/1995 bij menig Ajacied vermoedelijk het best is bijgebleven. In het seizoen van de Champions League-winst kwam Ajax de Kroaten twee keer tegen in de kwartfinale.

In de heenwedstrijd werd niet gescoord, maar op Amsterdamse bodem won Ajax met 3-0, waardoor de halve finale werd behaald. Nwankwo Kanu en Frank de Boer (twee keer) waren destijds verantwoordelijk voor de treffers. De rode loper naar een dubbele ontmoeting met Bayern München kon worden uitgerold.

Aanbevolen
Ajax sluit trainingskamp af met oefenpot tegen Hajduk Split

Vooral het doelpunt van de achttienjarige Kanu was een lekkere. Sla de heerlijke beelden er nog maar eens op na. Ronald de Boer speelde Jari Litmanen knap vrij. De Fin ontsnapte handig aan buitenspel, waardoor de Kroatische verdedigingslinie in één klap uiteen werd gereten. De voorzet die zou volgen, was op maat gesneden. Kanu kopte al vallend bij de eerste paal binnen. De bal kiezelhard tegen de touwen en de ban gebroken.

Maar stop niet bij het zien van Kanu’s rake kopbal, want de twee treffers van De Boer zijn ook lekker. Vooral de tweede. BAM! Het is een prettig stukje Ajaxhistorie. Zondag volgt een nieuwe editie van Ajax - Hajduk Split. Lang niet zo belangrijk, maar vast ontzettend leuk. Al is het maar door herinneringen op te halen.

Aanbevolen
Supporters genieten in Portugal: ‘Ajax kijken in je T-shirtje, heerlijk!’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >