Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax sluit trainingskamp af met oefenpot tegen Hajduk Split

Het Kroatische Hajduk Split is voor Ajax het slotstuk van het trainingskamp in Portugal. De Ajacieden spelen zondag 9 januari om 15.00 uur een oefenwedstrijd tegen de huidige nummer vier in de 1. Hrvatska Nogometna Liga.

04 januari 2022 - 15:42
Hajduk 1200
De treffer van Kanu tegen Hajduk wordt gevierd in 1995. © AFC Ajax

Ajax zou aanvankelijk tot en met zaterdag in de Algarve blijven, maar er is een dagje aan vast geplakt. Zo kon dit oefenduel worden georganiseerd tegen de achtvoudig kampioen van Kroatië, getraind door de 44-jarige Valdas Dambrauskas. Het duel in het Algarve Stadion wordt live op Ziggo Sport Select uitgezonden.

Ajax speelde in het verleden vier officiële duels met Hajduk Split, waar het tweeluik in seizoen 1994/1995 bij menig Ajacied vermoedelijk het best is bijgebleven. In het seizoen van de Champions League-winst kwam Ajax de Kroaten twee keer tegen in de kwartfinale.

Aanbevolen
Supporters genieten in Portugal: ‘Ajax kijken in je T-shirtje, heerlijk!’

In de heenwedstrijd werd niet gescoord, maar op Amsterdamse bodem won Ajax met 3-0, waardoor de halve finale werd behaald. Nwankwo Kanu en Frank de Boer (twee keer) waren destijds verantwoordelijk voor de treffers. De rode loper naar een dubbele ontmoeting met Bayern München kon worden uitgerold.

Een seizoen eerder trof Ajax de Kroaten ook al in de eerste ronde van de Europa Cup 2. Toen verloren de Ajacieden de heenwedstrijd met 1-0, maar in het Olympisch Stadion werd dat rechtgetrokken met een eclatante 6-0-overwinning. De doelpuntenmakers in dat duel: Ronald de Boer, Frank de Boer, Edgar Davids (twee keer), Jari Litmanen en Stefan Pettersson.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >