Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporters genieten in Portugal: ‘Ajax kijken in je T-shirtje, heerlijk!’

Ajaxsupporters zijn er altijd en overal. Dus ook wanneer de club is neergestreken in de Algarve voor een winters trainingskamp. We maken een rondje langs de lijn en gaan in gesprek met de aanwezige Ajacieden!

Door Jordy Haak
04 januari 2022 - 14:59
Johnny De Mol 1200
Johnny de Mol bezoekt samen met zijn zwager en neefje de training. © Ajax Life

Waar is De Mol?
Onder een kleurrijk petje treffen we het bekende gezicht van Johnny de Mol. De presentator en ras-Ajacied is samen met zijn zwager en neefje aandachtig toeschouwer in Quinta do Lago. “Wij hebben een huisje hier in de omgeving en komen hier al twintig jaar,” vertelt Johnny. “Ik hoorde dat er vandaag een openbare training was, dus dan is het wel leuk om even te zien hoe het ervoor staat met de vorm van de boys.”

De talkshowhost constateert dat Erik ten Hag ook onder de Portugese zon op het scherpst van de snede traint. “Zoals we van hem zijn gewend. Ik heb nu al zin in het tweede deel van het seizoen,” vervolgt Johnny. “We zijn er nog niet en moeten nog wat wedstrijdjes winnen, maar ik verwacht dat we sterker zijn dan de rest en kampioen worden.”

Ook wat betreft het avontuur in Europa zijn de verwachtingen hooggespannen. “De Champions League wordt spannend en ik zie mogelijkheden. Of het net zo’n mooi jaar kan worden als in 2018/2019? Dromen mag altijd! En Ajax heeft er het materiaal en de wilskracht voor. Ja, ik geloof dat we een mooie tijd voor de boeg hebben.”

Met een goed gevoel keert het drietal terug naar het vakantiehuisje. “Mijn vrouw is vandaag namelijk jarig, dus ik mocht maar een uurtje kijken,” besluit Johnny lachend.

‘Onze trots’
Cees en Hans zijn ras-Amsterdammers en kunnen zich helemaal vinden in de woorden van De Mol. Sterker nog, zij doen er een schepje bovenop. “We worden kampioen én winnen de Champions League,” klinkt het stellig. “Met ons vertrouwen zit het wel goed. Amsterdamse bluf gaat nooit verloren,” lachen de twee mannen, voordat ze een grote Amsterdamse vlag tonen.

Die moet op de foto worden vastgelegd. “We proberen Ajax altijd te volgen en dan mag een fotootje niet ontbreken. Dit is onze trots,” aldus Cees. “We overwinteren hier in Albufeira en altijd als Ajax in de buurt is, proberen we te gaan kijken.”

Fans Vlag 1200

Tadic spotten met verrekijker
Wil en Ritva vallen op omdat laatstgenoemde het kleurrijke Marley-shirt draagt en vanaf het heuveltje met een verrekijker naar het veld tuurt. Zo kan ze Dusan Tadic van net iets dichterbij bewonderen. “Ik probeer Dusan te spotten, hij is toch mijn favoriet,” vertelt ze lachend. “Het is heerlijk om hier te zijn. We zijn enorme fans van de club en al sinds de jaren negentig lid van de Supportersvereniging Ajax. Ik draag niet voor niets dit shirt.”

Het koppel verblijft al een week in Lagos. “Dat is zeventig kilometer hier vandaan. Een uurtje rijden ongeveer. Dat hebben we er graag voor over, want het is tegenwoordig best lastig om Ajax 1 te zien trainen. Hier kan het gewoon en dan ook nog in je T-shirtje. Heerlijk!” vult Wil aan.

Fans Marley 1200

Helden bewonderen
Via een voetbalvriendje op de camping hoorde de negenjarige Gijs dat Ajax in de buurt trainde en dus zocht zijn vader direct het adres op. Ze moesten er een half uurtje voor rijden, maar die moeite werd meer dan beloond. “Dit is zo leuk. Mijn beide jongens zitten in de selectie van AFC en nu kunnen ze een keer van dichtbij zien hoe het grote Ajax traint.”

Zeker voor kinderen is het een feestje om in Quinta do Lago langs de lijn te staan. Niet alleen zien ze hoe hun helden zich in het zweet werken, ook bestaat er een serieuze kans om na de oefensessie nog snel een handtekening of foto te scoren. Giel (7 jaar) wil graag die van Antony, terwijl Gijs voor Gravenberch gaat. “Hij is mijn favoriete speler, omdat hij veel aan de bal is en goede passes en schoten heeft.”

Zelf speelt Gijs niet op dezelfde positie als zijn idool. “Wij spelen allemaal door elkaar, zodat we op veel posities kunnen oefenen. Stel dat ik later bij Ajax kom en ik word spits, dan heb ik dat al getraind,” legt hij uit.

Maar voordat hij zelf weer aan de bak moet, kan hij eerst nog even van Ajax genieten!

Fans Kinderen 1200

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >