Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag na heroveren eerste plek: ‘Zorgen dat we stuur in handen houden’

Ajax gaat weer aan kop in de eredivisie, nadat PSV in Eindhoven met 1-2 werd verslagen. Het is eenzelfde soort situatie als eerder dit seizoen, na de overwinning in Amsterdam. Toen gaf de ploeg van Erik ten Hag de koppositie uit handen. De trainer stelt dat het zaak is om de titelrace nu in eigen hand te houden.

23 januari 2022 - 18:17
Hagpsv800
Ten Hag vindt dat Ajax in Eindhoven verdiend heeft gewonnen. © Pro Shots

Deze editie van PSV - Ajax is er eentje waar we nog lang over napraten. Niet vanwege het hoogstaande spel, maar door het discutabele winnende doelpunt. Ook in de perszaal van de Eindhovense club ging het veelvuldig over de 1-2 van Noussair Mazraoui, maar niet voordat Ten Hag zijn licht op de wedstrijd liet schijnen. 

“Ontmoetingen tussen PSV en Ajax zijn altijd interessant. Dat was vandaag niet anders,” aldus de trainer. “Roger Schmidt had zijn ploeg iets anders opgesteld. Dat moesten we aankijken, maar daarna vonden we de oplossing. We waren rustig aan de bal en vulden kantwissels door met Mazraoui op rechts. Dat heeft uiteindelijk tot de beslissing geleid.”

Het is eigenlijk zonde dat de tweede Amsterdamse treffer zoveel voer voor discussie oplevert, zo vindt Ten Hag. Het was namelijk een aanval uit het boekje, met een heerlijke afronding als resultaat. Toch snapt de trainer dat er veel over het beslissende moment wordt nagepraat. Was de bal wel of niet over de lijn?

Aanbevolen
Matchwinner Mazraoui waande zich in Eindhoven weer even in Madrid

“Ik twijfelde natuurlijk ook. Je ziet de bal opkomen en de aanname van Daley Blind is niet helemaal goed. Als je niet exact op de lijn staat, is het heel moeilijk om te constateren of de bal wel of niet uit is. De assistent heeft de beste positie en hij was heel gedecideerd. Het zou doodzonde zijn als een goal zoals deze geen doorgang vindt.”

De arbitrale beslissing valt nu goed voor Ajax, maar Ten Hag kan zich voorstellen hoe het is om aan de verkeerde kant van de medaille te staan. Desondanks vindt de trainer dat zijn ploeg verdiend heeft gewonnen. “Wij creëren in die fase vierhonderd procent kansen en PSV krijgt maar één mogelijkheid. Dan doet de uitslag recht aan wat we op veld hebben gezien.” 

Discutabel of niet, Ajax gaat na de zege in Eindhoven weer aan kop in de eredivisie. Dat ging de ploeg ook na de 5-0-thuisoverwinning op PSV, maar toen werd de voorsprong weer weggegeven. Wat moet de ploeg van Ten Hag doen om nu niet hetzelfde te laten gebeuren? 

“Het is nog een lange weg. In de eredivisie kun je je maar weinig veroorloven, dat geldt voor zowel PSV als Ajax. We moeten zorgen dat we het stuur in handen houden. Het is op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de spelers om vanaf het begin ‘aan’ te staan en hongerig te zijn naar titels. We hebben het nu in eigen hand en dat moet zo blijven.”

Aanbevolen
Brobbey en Mazraoui helpen Ajax tegen PSV aan koppositie en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >