Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Matchwinner Mazraoui waande zich in Eindhoven weer even in Madrid

BAM! De kanonskogel van grote afstand sloeg werkelijk héérlijk binnen in Eindhoven. De afzender was Noussair Mazraoui, die zijn ploeg op werkelijk fantastische wijze naar 1-2 pegelde. Het was tevens de eindstand, maar wat werd er veel over de treffer van Nous nagepraat…

23 januari 2022 - 17:35
Nous 1200
Blijdschap bij Nous, maar het was afwachten of-ie zou tellen! © Pro Shots

Dikke ontlading, nadat het schot van de rechtsback via de paal in de touwen belandde. Maar ook meteen consternatie. En flinke consternatie bovendien, want was de bal een paar tellen eerder niet over de zijlijn gegaan? Hield Daley Blind die bal wel of niet binnen? Dat was de grote vraag. Iedereen met een PSV-bril vond natuurlijk van niet, terwijl Ajacieden het niet helemaal zeker wisten.

Het deed in alles denken aan het doelpunt van Dusan Tadic in Madrid, tijdens dat fijne seizoen 2018/2019. Ook toen was het de vraag of de bal ervoor over de zijlijn was geweest. Destijds was niet Blind de man die de bal al dan niet binnenhield, maar Mazraoui. Het mag duidelijk zijn dat de Ajacied een fors déjà vu beleefde. Net als in Estadio Bernabéu liep het ook in het Philips Stadion goed af voor Ajax.

“Natuurlijk dacht ook ik meteen aan het moment in Madrid,” vertelde Mazraoui na afloop in de Eindhovense perszaal. “Ik vierde het doelpunt eerst, maar dacht daarna gelijk aan de zijlijn en vroeg aan Blind of de bal over de lijn was. Dusan vroeg mij dat destijds in Madrid ook. Toen zei ik hetzelfde als Daley nu tegen mij: dat hij het niet wist.”

De arbitrage wist het ook lang niet. De beelden gaven echter geen uitsluitsel dat de bal voor de volle honderd procent buiten de lijnen was geweest. En dus viel het kwartje de Amsterdamse kant op. Er was niet genoeg bewijs om de treffer van Mazraoui te annuleren, zo oordeelden de videomensen na het bekijken van vele herhalingen in Zeist.

Aanbevolen
Brobbey en Mazraoui helpen Ajax tegen PSV aan koppositie en dit valt op

“Volgens Daley was het twijfelachtig,” ging Mazraoui rustig verder. “Het was geen overtuigend ‘ja’ of ‘nee’. Ik denk dat de treffer op basis van de wedstrijd wel terecht was. Ik vind dat wij alles bij elkaar opgeteld de grootste kansen creëerden, kijk maar naar de kansen van Ryan Gravenberch, Steven Berghuis en Danilo. We hebben het niet in de schoot geworpen gekregen.”

Natuurlijk was er logischerwijs veel gedoe rondom zijn treffer, maar dat maakte ‘m niet minder mooi, zo vond de maker zelf ook. “De aanname was goed en het schot ook. Goede aannames zijn belangrijk, daar hameren trainers op.”

“Hoe het voelt om nu eerste te staan? Heerlijk, maar het is natuurlijk nog veel beter als we ook op die plek eindigen,” stelt Mazraoui. “Maar het is een lekker gevoel dat je alles weer in eigen hand hebt. Je hoeft niet in spanning naar andere clubs te kijken naar wat zij doen.”

En zo is het, want Ajax is na de driepunter in Eindhoven ‘gewoon’ weer koploper van de eredivisie.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >