Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag mist koelbloedigheid in afronding Gravenberch

Aannemen, aanleggen en vuren. Pats, boem! Dat was de bedoeling toen Ryan Gravenberch na 58 minuten dé kans kreeg om Ajax op voorsprong te schieten tegen PSV. De actie pakte anders uit en daar is Erik ten Hag na afloop kritisch over.

24 januari 2022 - 10:36
Gravenberch Baalt 1200
Gravenberch baalt na zijn gemiste kans tegen PSV. © Pro Shots

Het winnende doelpunt van Noussair Mazraoui vormde vanzelfsprekend hét gesprek van de dag. Was de bal voorafgaand aan de 1-2 nou in of uit? Er kan urenlang over worden gediscussieerd, maar gelukkig was er ook nog voldoende tijd om andere wedstrijdsituaties te bespreken.

Zoals bijvoorbeeld de schietkans van Gravenberch. Het was immers niet de eerste keer dat de negentienjarige middenvelder uit kansrijke positie niet het maximale haalde uit de situatie. Ditmaal vuurde Gravenberch de bal zelfs vrij ver naast, waar er toch echt meer had ingezeten.

“Ryan moet hier onder druk handelen en de koelbloedigheid hebben om af te ronden. Dat is een element in zijn spel waar hij aan moet werken,” stelt Ten Hag op de persconferentie in het Philips Stadion. “Dit kan zeker beter bij hem. Als je twee keer in zo’n schietpositie komt, dan moet er op dit niveau eentje binnen.”

Aanbevolen
Rondje socials: het was gezellig op Twitter na PSV - Ajax!

Gravenberch kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld door Antony en stond dusdanig vrij dat hij behoorlijk wat tijd had om het doel van Joël Drommel onder vuur te nemen. Hij schoot de bal echter een meter of vier naast en baalde daar zelf zichtbaar van. Een verbeterpunt, waar volgens Ten Hag tijdens oefensessies prima aan te werken is.

“Dat is zeker trainbaar. Ook onder druk,” vervolgt de oefenmeester. “We proberen de trainingen zo in te richten dat ook deze oefensessies de wedstrijdintensiteit hebben. Daarin is winnen bijvoorbeeld ook een factor. Een wedstrijd is anders, maar we proberen het na te bootsen. Op een manier dat er ook druksituaties ontstaan, zodat hij snel moet handelen.”

De hoofdcoach ziet het vooral als opbouwende kritiek en neemt zijn middenvelder vervolgens ook in bescherming. “Ryan is nog een heel jonge speler. Laten we dat vooral niet vergeten. Heel veel elementen in zijn spel zijn goed. Dat hebben we tegen PSV weer kunnen zien, maar dit aspect kan beter,” besluit Ten Hag.

Aanbevolen
Makkelie houdt na PSV - Ajax heerlijk college over ‘bolling van de bal’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >