Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kamp-PSV snapt niks van VAR-beslissing en noemt Ajaxzege ‘oneerlijk’

De druiven zijn zuur in Eindhoven. Heel zuur zelfs. Zo zuur dat er vanuit PSV wordt gesproken over ‘bevooroordeling’ en ‘oneerlijkheid’. Cody Gakpo en Roger Schmidt kunnen de discutabele VAR-beslissing na de 1-2 maar moeilijk accepteren.

23 januari 2022 - 18:45
Schmidtpsv800
Schmidt kreeg geel voor zijn opmerkingen richting de arbitrage. © Pro Shots

Laten we vooropstellen dat we de frustratie aan PSV-zijde goed begrijpen. Als de situatie was omgedraaid, zouden wij ook doodziek zijn van de arbitrale beslissing. Op deze manier een wedstrijd verliezen, is gewoon niet leuk. We zagen na afloop dan ook geen blije gezichten in de perskamer.

“Het is duidelijk te zien dat de bal over de lijn is,” zo spreekt een teleurgestelde Cody Gakpo. “We hebben veel vraagtekens bij hoe de VAR zo’n moment bekijkt en een beredenering maakt om het doelpunt te laten tellen. Het is zuur om zo drie punten te verliezen. Echt heel oneerlijk. De arbitrage moet daar zelf ook naar kijken.”

We zouden liegen als wij zelf geen vraagtekens hebben bij de beslissing van de VAR, maar Gakpo gaat nog een stapje verder. “Persoonlijk vind ik het nergens op slaan. Als het 1-1 is, blijft de wedstrijd open. Ik heb het gevoel dat Ajax is bevooroordeeld. Ik heb geen idee waarom, maar dit is moeilijk te accepteren. We hebben onverdiend verloren.”

Aanbevolen
Ten Hag na heroveren eerste plek: ‘Zorgen dat we stuur in handen houden’

Roger Schmidt zat direct na de wedstrijd hoog in de emotie, maar leek tijdens de persconferentie weer wat gekalmeerd. Desondanks sluit hij zich aan bij de woorden van Gakpo. “Ik denk dat we geen zijlijntechnologie of een VAR hiervoor nodig hebben. Als je aan honderd mensen vraagt of de bal over de lijn is, zeggen ze allemaal ja.”

Tot dusverre de (begrijpelijke) Eindhovense frustratie. PSV moet in de achtervolging, zoals Ajax dat tot voor kort bij de lampenclub moest. “Zij hebben nu het voordeel, dat is duidelijk,” zo schetst Schmidt. “Er zijn nog veertien wedstrijden te gaan. We moeten alles winnen, want zij geven waarschijnlijk niet veel punten meer weg.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >