Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg en Tagliafico speelklaar voor 'intense Sporting-uit'

Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg kampten alle twee met liesklachten, maar waar de middenvelder de race tegen de klok verloor, daar is de doelman volledig hersteld. Ook Nico Tagliafico is klaar om een hele wedstrijd te spelen, zo stelde Erik ten Hag.

14 september 2021 - 21:08
Nico 1200
Ten Hag is niet bang voor gebrek aan spelritme bij Tagliafico. © Pro Shots

Dit vertelde de trainer in de perszaal van Estádio José Alvalade tijdens het gebruikelijke mediapraatje in aanloop naar nieuwe Champions League-avonturen. Tagliafico keerde laat terug van de Argentijnse ploeg en werd in Zwolle nog vervangen door Devyne Rensch.

Tagliafico (en Lisandro Martínez eveneens) speelden amper een rol van betekenis bij de Argentijnse nationale ploeg. Voor een gebrek aan spelritme is Ten Hag echter niet bevreesd. “Nico kan de hele wedstrijd spelen. Hij traint zo hard en weet precies wat hij moet doen. Hij is klaar om te spelen, het is zo’n ongelooflijke professional.”

Aanbevolen
Ajax trekt in Lissabon wit-rood-wit over de schouders!

Zo klip en klaar zat Ten Hag er ook in met Stekelenburg. “Hij is helemaal fit. Zakaria Labyad is ziek achtergebleven in Amsterdam. Mohammed Kudus heeft vanmorgen in Nederland wel meegetraind. Hij is weer blij en vrolijk. Hij maakt goede stappen vooruit. We moeten kijken hoe dat proces zich voortzet,” aldus Ten Hag, die geen prognoses wilde geven.

Desgevraagd liet de coach zijn licht uiteraard schijnen op de wedstrijddag. Het is volgens Ten Hag zaak dat alle spelers stoïcijns hun taken binnen de lijnen verrichten. Meegaan in Getafe-taferelen is geen goed idee, dat weten we inmiddels. Ten Hag denkt dat zijn ploeg daarin inmiddels meer ervaren is. Daar is van geleerd en emoties moeten beteugeld worden.

Aanbevolen
Dani en Ten Hag omschrijven Sporting CP als ‘een geduldig roofdier’

“Sporting is een hele agressieve ploeg, die naar voren speelt. Dat doen ze in hoge intensiteit. Ik verwacht dan ook een hele intense pot met twee ploegen die op de aanval spelen. Ik denk inderdaad dat de filosofie en de stijl van voetballen van Sporting en Ajax behoorlijk overeenkomen. Sporting heeft ook een fantastische jeugdacademie, die al veel goede voetballers heeft voortgebracht. Daar profiteert en geniet de hele voetbalwereld van. Een groot compliment aan Sporting.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >