Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax trekt in Lissabon wit-rood-wit over de schouders!

In de bezoekerskleedkamer van Estádio José Alvalade ligt woensdagavond het thuistenue klaar voor de Ajacieden. Geen Marley-shirt, geen regulier uitshirt, maar het prachtige wit-rood-wit.

14 september 2021 - 18:47
Thuisshirt Sporting 1200
Wit-rood-wit blijft toch het allermooist. © Ajax Life

Direct na de loting was duidelijk dat Ajax op bezoek bij Sporting niet gekleed kon in het Europese shirt met rasta-strepen. De Portugezen dragen immers traditioneel een zwarte broek onder de witgroen gestreepte shirts. Ajax moest dus nadenken over alternatieven en diende twee opties vooraf bij de Uefa in.

Zo werd gedacht aan een ander kleur broekje onder het Marley-shirt. Ajax diende twee voorstellen in: met groen en zwart broekje. Daar ging de Uefa niet mee akkoord. Een ander kleur broekje doet natuurlijk wel een beetje afbreuk aan het tricot zoals het is bedoeld. Gelukkig blijken dergelijke noodgrepen ook niet nodig.

Aanbevolen
Groeten uit Lissabon en handige culinaire tips!

Ajax kan namelijk ‘gewoon’ gekleed in traditioneel wit-rood-wit, want Sporting steekt zichzelf in een volledig nieuw tenue. Nike en Sporting presenteerden voor ‘De Leeuwen’ een uiterst fraai Champions League-shirt, volledig donkergroen van kleur.

Dat maakt voor Ajax de weg vrij om het thuisshirt te gebruiken. Hoe tof het Marley-shirt ook is, wij zijn altijd dik tevreden als Ajax Europa doorkruist in het prachtige wit met rode baan. En nog met het traditionele logo op de borst ook. Wat wil je nog meer?

Ja, winnen natuurlijk!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >