Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Flitsend Jong Ajax geeft ‘voetballes’ aan NAC Breda

Met Andre Onana en Mohamed Daramy als aandachtig toeschouwers op de tribune, heeft Jong Ajax maandagavond op overtuigende wijze gewonnen van NAC Breda. Op De Toekomst werd het in een uiterst vermakelijk duel 6-3.

14 september 2021 - 09:21
Danilo Jong Ajax 1200
Een artistiek hoogstandje van Danilo, bij een wervelend Jong Ajax. © Pro Shots

De brede glimlach die op het gezicht van trainer John Heitinga verscheen was eigenlijk alleszeggend. Een glimlach vol tevredenheid, trots en waarschijnlijk ook een stukje opluchting. Jong Ajax kent immers een tegenvallende seizoenstart en de beloftenploeg was hard toe aan een stukje succesbeleving.

Afgelopen week stelde Heitinga nog dat het bij zijn team vaak aankomt op leren óf winnen. Een combinatie van beiden komt vooralsnog zelden voor, maar tegen NAC Breda wervelden de Amsterdamse talenten frivool over het veld. Al was het in eerste instantie nog even schrikken, toen Ralf Seuntjens al na twee minuten de 0-1 op het scorebord bracht.

Na die openingsgoal gooide Jong Ajax echter alle schroom van zich af. Met onder meer Danilo Pereira, Kenneth Taylor en Victor Jensen in de basis, legden de talenten de ene na de andere fraaie aanval op de mat. Het trio genoemde spelers was achtereenvolgens trefzeker, waarna ook Youri Baas raak schoot.

Aanbevolen
Zeegelaar: ‘Sporting heeft wereldwijd veel fans, net als Ajax’

Binnen het half uur stond het daardoor plots 4-1. Waarbij de ene aanval nog mooier was dan de ander. De Ajacieden combineerden er lustig op los, waarbij we ook weer fijne flitsen zagen van Naci Ünüvar.

“We wisten vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, maar als je gaat voetballen kun je er onderuit komen,” stelde Youri Regeer voor de camera van ESPN. “Dat hebben we na de vroege 0-1 fantastisch laten zien. In de eerste helft hebben we NAC soms voetballes gegeven.”

Het moet de Ajacieden een heerlijk gevoel hebben gegeven, want in de afgelopen weken stonden ze meestal aan de verkeerde kant van de score. Van FC Den Bosch werd weliswaar gewonnen, maar de overige vier duels gingen allemaal verloren. Heitinga concludeerde dan ook dat zijn spelers tijdens wedstrijden uitstekende fases laten zien, maar nog stappen moeten maken in volwassenheid.

In die opzet slaagden zij maandagavond. Regeer en Max de Waal (prachtige vrije trap) voerden de score na rust verder op, waardoor de twee Brabantse tegentreffers nog slechts voor de statistieken waren. “Ik heb echt genoten vandaag,” vertelde een stralende Heitinga na afloop aan ESPN.

Vrijdag is het aan Jong Ajax om de zege op NAC een goed vervolg te geven. Dan is Almere City FC in de Flevopolder de tegenstander.

Aanbevolen
Informatie omwisselen en meer voor Ajacieden in Lissabon

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >