Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie omwisselen en meer voor Ajacieden in Lissabon

We mogen weer, eindelijk! Het uitduel met Sporting Clube de Portugal staat op het programma en er zijn maar liefst 1200 Ajacieden van de partij. Hier volgt de info over het omwisselen en het stadionbezoek.

13 september 2021 - 22:29
Jose Alvalade 1200
Het fraaie onderkomen van Sporting waar 1200 Ajacieden welkom zijn. © Pro Shots

Voor een laatste herinnering aan een Europese awayday moeten we terug naar een rollebollende Ryan Babel bij Getafe CF. Pfoe, dat is alweer lang geleden. Tijd voor nieuwe herinneringen!

In een wereld van corona gaan sommige dingen echter misschien net effe anders dan je gewend bent. Je draagt verplicht een mondkapje in het vliegtuig en ook in winkels en horecagelegenheden in Lissabon is dit verplicht. Gelukkig hoeft het buiten op een terras dan weer niet. Ook lezen we dat een mondkapje in Estádio José Alvalade verplicht is. Zorg in elk geval dat je er een paar op zak hebt.

Een ding om rekening te houden in Lissabon is allereerst natuurlijk het uur tijdverschil. Het is een uurtje vroeger dan in Nederland. Zo wordt het duel tussen Sporting en Ajax in Lissabon dus om 20.00 uur afgetrapt, terwijl de thuisblijvers in Nederland de kijkbuis pas om 21.00 uur hoeven aan te zetten.

Omwisselen
Voor je wedstrijdkaartje kun je woensdag 15 september tussen 12.00 uur en 16.00 uur terecht bij het Coliseu dos Recreios Theater. Deze vind je aan de Rua das Portas de Santa Antão, nummer 96. Zorg dat je tussen genoemde tijdstippen op locatie bent, want erbuiten is geen mogelijkheid om je wedstrijdkaartje op te pikken.

Het theater waar wordt omgewisseld is gesitueerd in het centrum, nabij diverse bars en restaurants. Je krijgt je hardcopy wedstrijdkaartje (heujjj) op vertoon van je mobile ticket in je Ajax-app in combinatie met het laten zien van je legitimatie.

Geen training kijken
Vaste awayday-gangers weten dat het vaak mogelijk is de training bij te wonen, een dag voor de wedstrijd. Dat gaat dit keer niet door en dat heeft alles te maken met de huidige corona-maatregelen.

Bereikbaarheid Estádio José Alvalade
Het fraaie onderkomen van Sporting is gelegen aan het Rua Prof. Fernando da Fonseca Praca do Centenario. Een hele mond vol! Ook de ingang van het uitvak waar 1200 Ajacieden naar binnen gaan, ligt aan deze straat. Je kunt simpelweg een taxi nemen, maar de metro is ook onwijs goed te doen. Neem de groene metrolijn naar station ‘Telheiras’. Daar aangekomen is het slechts vijf minuutjes met de benenwagen naar het stadion. Gate 1 is waar je wilt zijn. 

Weet dat station 'Campo Grande' op wedstrijddagen verboden is voor supporters van de bezoekende club.

Huisregels stadion
Op zichzelf zijn de regels in het stadion niet anders dan je bent gewend in Nederland, alleen gaat die vlieger niet op voor de omgang met stewards en de politie. Waar je thuis nog wel eens een discussie start, daar is men in Portugal minder geduldig met 'gejamaar'. Beter luister je dus braaf naar de aanwijzingen om eventuele onnodige escalatie te voorkomen, ook als het gaat om een verzoek een mondkapje te dragen. Erik ten Hag zou zeggen: “Je moet gewoon luisteren, gewoon doen!”

Toch zijn er een aantal extra zaken die we effe delen. Allereerst zorg je dat je altijd je corona test- of vaccinatiebewijs kunt tonen. Logischerwijs mag bier en glaswerk niet mee naar binnen en dat geldt ook voor tassen groter dan A4-formaat. Zit je de hele matchday op een terras, dan gaat er vast wel een drankje of wat naar binnen. Weet dat duidelijk zichtbaar dronken mensen aan de stadionpoort geweigerd kunnen worden. Dat wil je niet laten gebeuren.

Aanbevolen
Weetjes over Ajax’ tegenstander Sporting Clube de Portugal

Vlaggenstokken en bandieri-stokjes zijn toegestaan, maar tot een lengte van één meter met een diameter van één centimeter. Trommels mogen dan weer niet en vlaggen groter dan één vierkante meter moeten aantoonbaar brandvertragend zijn.

Het afsteken van fakkels of vuurwerk (of het alleen al in bezit hebben) kan leiden tot aanhouding en strafrechtelijke vervolging. De Uefa deelt serieus hoge straffen uit aan clubs als vuurwerk wordt afgestoken. Ajax verhaalt die geldstraf waar mogelijk op de ‘daders’, terwijl je eveneens een landelijk stadionverbod in Nederland riskeert.

Het klinkt moraalridderig, maar laten we ons met z’n allen van onze beste kant zien. Dat Ajax niet alleen overtuigt op het veld, maar eveneens in het uitvak. We zijn dolgelukkig dat we onze club ein-de-lijk weer achterna mogen reizen, dus het zou doodzonde zijn als verkeerde gedragingen leiden tot straffen waardoor we voorlopig weer thuis moeten blijven.

We gaan echter uit van een toptrip. Daarom wensen we alle 1200 Ajacieden die afreizen naar Lissabon ontzettend veel plezier. Het is een geweldige stad en het is vooral hoog tijd nieuwe herinneringen voor het leven te maken.

Veel plezier allemaal!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >