Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over PEC Zwolle - Ajax

Ajax zet zaterdagavond koers richting Zwolle voor het tweede uitduel van dit seizoen. We kunnen ons best voorstellen dat de blik stiekem al is gericht op Sporting-uit, maar PEC moet toch echt eerst worden verslagen. Hier wat zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

11 september 2021 - 11:38
Driedingenpecaja800
Ajax won vorig seizoen eenvoudig met 0-2 in Zwolle. © Pro Shots

Biergooiers verleden tijd?
Het gooien van bier gebeurt niet alleen bij Ajax. Bij alle clubs heb je stadionbezoekers die zich helaas niet kunnen gedragen zodra ze een beker bier in hun handen hebben. Het is een doorn in het oog, niet in de laatste plaats van de supporters die zich wél weten te gedragen op de tribune. PEC denkt een oplossing voor biergooiers te hebben gevonden.

De Blauwvingers verkopen vanaf dit weekeinde alleen nog maar statiegeldbekers. Bij iedere aankoop van een drankje komt er twee euro bovenop de normale prijs. Dit tarief krijg je uiteraard terug zodra je de lege beker weer inlevert. In feite kost het gooien van bier je dus twee euro extra. En dat is een beetje zonde, toch?

Het klinkt in ieder geval als een uitstekende oplossing om biergooiers tegen te gaan, maar PEC helpt met dit systeem ook mee om de hoeveelheid plastic te verminderen. Vanuit de Rijksoverheid geldt een verbod op de verkoop van bepaalde plastic wegwerpproducten, waaronder plastic bekers. We zijn benieuwd hoeveel clubs er volgen.

Aanbevolen
Ajax speelt in Zwolle onder protest in Marley-shirt

Langeler hoopt op omslag bij PEC
PEC heeft wel eens een betere seizoenstart gekend. De Zwollenaren staan met nul punten uit drie wedstrijden stijf onderaan de ranglijst. Het is zelfs de enige ploeg in de eredivisie die dit seizoen nog niet wist te scoren, terwijl Ajax juist samen met PSV het vaakst tot een treffer kwam (elf keer). Alleen in 2003 kende PEC zo’n dramatische seizoenstart.

En ja, dan komt uitgerekend Ajax op bezoek. Toch gelooft PEC-trainer Art Langeler in een goed resultaat. “Het kan ook een soort van omslag of een kans zijn om te laten zien dat we goed kunnen voetballen,” stelt hij tegenover RTV Oost. “We kunnen in elk geval alle energie erin gooien om het publiek te laten zien dat we echt graag willen.”

“We doen er alles voor,” vervolgt Langeler. “We zitten goed in ons vel en we gaan echt wel punten scoren. Dus zo gaan we proberen zo'n wedstrijd ook in te steken. Dat het een zware dobber wordt, is helder. Maar het is ook voetbal, dus we gaan er alles aan doen.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: baden in weelde tegen PEC, zelfs zonder Tagliafico en Martínez

De Wit wil eerste helft goed doorkomen
Bij PEC spelen er met Kostas Lamprou, Pelle Clement en Daishawn Redan in ieder geval drie bekende spelers met een verleden bij Ajax. Wie ook de Amsterdamse jeugdopleiding heeft doorlopen, maar misschien minder bekend is, is Mees de Wit. De verdediger vertrok in 2018 bij Ajax, om vervolgens via Sporting CP en Orihuela CF neer te strijken in Zwolle. 

Zoals gezegd houdt het voor PEC allemaal nog niet over dit seizoen. De Wit denkt dat de Zwollenaren vooral pech hebben. “Ik vind dat we tot nu toe weinig geluk hebben gehad,” aldus de oud-Ajacied tegenover De Stentor. “Ik weet wel: geluk moet je afdwingen, maar die pech blijft ons wel achtervolgen.”

Pech of niet, De Wit acht zijn ploeg tegen Ajax niet kansloos, zeker omdat de Ajacieden het ook al snel opnemen tegen Sporting CP en het in Zwolle dus snel willen afmaken. “Ja, daar kun je wel vanuit gaan. Daarom is het belangrijk dat we de eerste helft goed doorkomen. Dan weet ik zeker dat er wat te halen valt. Zeker als we agressief spelen, vol druk.”

PEC en Ajax trappen om 18.45 uur af in het stadion met die moeilijke naam. De wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot, terwijl Bas Nijhuis de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Wijzigingen speelschema: zes duels Ajax op ander moment

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >