Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: baden in weelde tegen PEC, zelfs zonder Tagliafico en Martínez

De interlandbreak is voor (bijna) alle Ajacieden voorbij en dus kunnen we ons eindelijk weer richten op eredivisievoetbal. PEC-uit staat voor zaterdag op de rol en dus is het voor jou tijd om Erik ten Hag te voorzien van adviezen. Welke Ten Hags elf stuur jij het veld op?

09 september 2021 - 12:03
Brasil 1200
Hier loopt ook gewoon een hele voorhoede. © AFC Ajax

De Oranje-Ajacieden keren in elk geval met een uitstekend gevoel terug bij de club. We hopen dat Steven Berghuis zijn goede vorm tegen Turkije meeneemt naar Zwolle. Ook het trio Gravenberch-Timber-Rensch zal op een roze wolk zitten. Vooral Rensch, want Louis van Gaal liet hem debuteren.

De internationals die tegen PEC vermoedelijk niet van de partij zijn? De Argentijnen Nico Tagliafico en Lisandro Martínez. Het duo reist de halve aardbol over om níet in actie te komen met Argentinië, waardoor ze PEC-uit waarschijnlijk missen... De twee verdedigers zetten namelijk zaterdagochtend pas weer voet op Nederlandse bodem.

Aanbevolen
Overmars over koffie, zuinigheid en de visafslag die de transfermarkt soms is

Reden: Argentinië speelt van donderdag op vrijdag nog een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia. De kans dat Tagliafico en Martínez minuten maken, lijkt niet al te groot. Martínez behoorde de afgelopen dagen tegen Brazilië én Venezuela niet tot de wedstrijdselectie, terwijl Tagliafico bankzitter bleef. Lekker dan.

Ook Davy Klaassen is er vanwege liesklachten waarschijnlijk niet bij in Zwolle. Ten Hag zou dit alles afdoen in één woord: KREEZIE! Maar goed, kreezie of niet, tegen PEC gaat de bal gewoon rollen. De vraag is dus hoe jij de afwezigheid van de Argentijnen oplost. De keuze is gelukkig reuze en Ten Hag baadt wat dat betreft in weelde.

Rensch als vervanger voor Tagliafico en Blind links centraal achterin? Probleem alweer opgelost. Maar het kan zijn dat jij anders over de zaken denkt. Dus we zijn benieuwd naar jouw ideale startformatie. Wat doe jij bijvoorbeeld met de keuze tussen Berghuis en tegen de tegen Vitesse zo gedreven Antony? Zou Mohamed Daramy van de partij zijn?

Berghuis viel tegen Vitesse (5-0) nog in als nummer tien. Kortom, opties te over en jij bent nu aan zet. Ga naar onze Ajax Life-app, selecteer het duel met PEC Zwolle en ga aan de slag. Selecteer een elftal Ajacieden waarvan Ten Hag denkt: dat is helemaal zo kreezie nog niet! Onze verwachting is overigens dat PEC-uit wederom nog net te vroeg komt voor Mohammed Kudus.

Vergeet jouw briljante en onovertroffen opstelling vooral niet te delen op socials, voorzien van #tenhagself. Kijk dan of jouw keuzes tot ophef leiden of dat andere supporters het juist met je eens zijn. Discussie is hoe dan ook altijd goed.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >