Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars over koffie, zuinigheid en de visafslag die de transfermarkt soms is

Marc Overmars (48) zit in zijn negende seizoen als directeur voetbalzaken bij Ajax. Voor ons nieuwste magazine Ajax Life onderwierpen we hem aan een waar vragenvuur met door supporters ingestuurde vragen. Hij gaat onder andere in op zijn koffiebehoefte en zuinigheid. ‘Ik zie mezelf als een Amsterdams boertje’.

09 september 2021 - 10:06
Overmars 1200
Een cortado, zoals in Spanje. Klein kopje, sterke koffie, met een beetje melk. © Pro Shots

We kregen veel vragen voor Overmars. Heel erg veel vragen. Uiteenlopende vragen vooral en de Ajaxdirecteur ging openhartig in op alle vraagstukken die hij op zich afgevuurd kreeg. Natuurlijk gingen miljoenmiljard vragen over koffie en Jeroen Hesselmans was één van de stellers.

“Marc, het is geen geheim dat je van koffie houdt, aangezien je zeer regelmatig met een bekertje in beeld bent. Hoe drink jij jouw koffie en ben je écht zo verslaafd?”

Aanbevolen
Ajax Life 2: vooruitblikken met Timber en Vragenvuur voor Overmars

Overmars kent de grappen rond zijn bekertjes koffie inmiddels. “Weet je, het is een aanwensel,” stelt hij met een glimlach. “En misschien een stukje spanning voor de wedstrijd. Ik drink wel veel koffie. Verslaafd? Weet ik niet. Tien koffie per dag haal ik wel. Ik drink graag een cortado, zoals in Spanje. Klein kopje, sterke koffie, met een beetje melk. Dat weten ze hier op kantoor inmiddels wel.”

Ook de vermeende zuinigheid van Overmars komt ter sprake door een vraag van Roy Kerckhoffs. Hij vraagt: “Ben je in je privéleven ook wekelijks op zoek naar de beste (supermarkt)aanbiedingen of valt dat wel mee?”

Overmars: “Nee hoor, ik ga weleens mee boodschappen doen, maar ik weet niet of ik een meester ben in het goedkoop kopen. Ik ben trouwens wel zuinig met mijn koffiemelk. Als ik een cup gebruik, doe ik daar drie keer mee. Ik zie ook vaak dat theezakjes na één keer worden weggegooid. Dat is zo’n onzin. Je kunt wel vier keer met een theezakje doen.”

Aanbevolen
Win door Timber gesigneerd Marley-shirt!

Uiteraard wilden veel lezers vooral weten hoe het leven aan de onderhandelingstafel eruitziet. Zo vroeg vaste lezer Thom Harting aan Overmars hoe hij de marktwaarde van een speler die hij gaat (ver)kopen bepaalt.

“Je kijkt eerst welke club komt en in welk segment zij spelers kunnen kopen. Daar hangt vaak al een prijskaartje aan. Soms is het tijdens onderhandelingen net als bij de visafslag,” legt Overmars uit. “Als een speler er drie scoort en een week later weer en de transfermarkt is open, dan is het vaak de emotie van het moment.”

“Daar spelen beide partijen op in,” vervolgt Overmars. “De markt schuift wel erg op. Kijk naar de Deense markt. Spelers die niet lang geleden zes miljoen euro kostten, kosten nu het dubbele. De rijkere clubs zijn enorm actief in ons vaarwater. We moeten dus snel en vroeg zijn. Daarmee wordt het risico dat je eens mis zit ook groter. Die rijkere clubs schieten zes keer en als het drie keer mis is, maakt dat ook niet uit.”

Dit is slechts een fractie van wat Overmars allemaal had te vertellen. De man zat op de praatstoel en dat leverde mooie antwoorden op. Wat beschouwt hij bijvoorbeeld als zijn grootste fout bij Ajax? En worden jeugdspelers financieel begeleid om goed met geld te leren omgaan?

Wil je vijf bomvolle pagina’s Overmars lezen? Pak dan ons nieuwe magazine erbij! Ontvang je deze nog niet? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax en profiteer ook van andere voordelen. Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >